Іноді звичайнісінькі речі можуть раптово стати центром гучних скандалів. Цього разу до центру уваги потрапила Pokémon Go, гра, яка захопила світ майже десять років тому.

Чиновник Міністерства оборони Білорусі Олександр Іванов висловив досить несподіване звинувачення – він вважає, що Pokémon Go використовувалася для шпигунства. Про це написали у Politico.

Іванов, начальник відділу ідеологічної роботи, заявив у білоруському ток-шоу Essentially, що гра була способом збирання інформації про білоруську авіацію під Мінськом.

Pokemon GO / фото: New York Times
Pokemon GO / фото: New York Times

За його словами, у ті часи, коли Pokémon Go тільки вийшла, покемони особливо "любили" з'являтися саме в місцях, пов'язаних із військовою технікою – наприклад, на території 50 авіабази.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 23-29 вересня для всіх знаків Зодіаку: розвиток Козорогів, залежність Дів та розгубленість Раків Українцям дозволили не платити військовий збір: кого омине Здеруть не лише за комуналку: українцям встановили додаткову плату за житло Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

Дослівно його слова звучали так:

"Як ви думаєте, де тоді було найбільше покемонів? На території 50-ї авіабази, де знаходиться злітно-посадкова смуга, де багато військової авіаційної техніки. Саме там було найбільше покемонів. Хіба це не розвідувальна інформація?"

Покемон, скріншот: YouTube
Покемон, скріншот: YouTube

Pokémon Go запустили ще у 2016 році і гра швидко стала хітом – дозволяла гравцям ловити цифрових покемонів у реальному світі через екрани своїх смартфонів. З моменту свого запуску вона залучила мільйони шанувальників у всьому світі.

Однак, як не дивно, гра викликала побоювання у деяких країн, включаючи Росію. Російські ЗМІ стверджують, що Pokémon Go може бути частиною змови ЦРУ.

Розробник Niantic, звичайно, заперечує всі звинувачення у шпигунстві і стверджує, що гра не має жодного відношення до розвідки.

Нагадаємо, карткова гра Pokémon 1996 року готується до безкоштовного релізу на смартфонах

Раніше ми писали про те, що 5 пар побралися на фестивалі Pokemon GO із фразою "Я вибираю тебе": історії знайомства

Крім того, Знай.ua повідомляв, Sony за допомогою VR-контролера буде "стежити" за вагою гравців: подали кілька патентів, що інтригують