Кухня – це серце будь-якого будинку, і дизайн може стати справжнім мистецтвом. Нещодавно на хвилі повернення до простоти та свободи, все більше людей захоплюється необладнаними кухнями. І ось чому цей тренд знову у моді!

Необладнана кухня – це простір, де меблі та техніка не прикріплені до стін або підлоги. Уявіть собі: відкриті полиці, столи, що вільно стоять, табурети різних стилів і матеріалів.

Тут можуть бути сусідами антикварні стільці з сучасними металевими полицями, як вам подобається.

Цей тренд бере коріння у 1940-х роках, коли люди почали повертатися до більш відкритих та вільних просторів після появи вбудованих кухонь у 1926 році. Раніше меблі розміщували за функціями: наприклад, все, що пов'язане з приготуванням, знаходилося ближче до печі. У той період все стало про простоту, легкість та зручність.

Необладнана кухня / фото: apartment therapy
Необладнана кухня / фото: apartment therapy

Популярні новини зараз
Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина В Україні хочуть створити армію, якій не треба буде воювати: "Ти не скажеш, що біг до іншої країни" Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Як це сьогодні виглядає?

Сьогодні необладнані кухні знову у моді. Чому? Вони заощаджують простір і дозволяють легко змінювати обстановку. Вам не подобається, як виглядає кухня? Просто переставте меблі, додайте нові елементи чи змініть декор. Це ідеальний варіант для тих, хто часто переїжджає чи просто любить оновлення.

Крім того, такий дизайн вигідний у плані бюджету та екологічності. У разі поломки чогось це легко замінити, не витрачаючи багато грошей.

Необладнана кухня / фото: apartment therapy
Необладнана кухня / фото: apartment therapy

Які є мінуси?

При поєднанні різних стилів є ризик створити візуальний безлад. Також елементи необладнаної кухні можуть виявитися менш стійкими, тому при створенні такого простору важливо продумати не тільки естетичний, але й практичний аспект, щоб все було безпечно та зручно.

Отже, якщо ви мрієте про вільну та креативну кухню, де кожна деталь може розповісти свою історію, необладнана кухня – це саме те, що вам потрібно.

Нагадаємо, зручно, тепло і модно: стилісти підказали українкам фасони трендових курток на осінь 2024 року

Раніше ми писали про те, що діти масово бігають на "чотирьох" у масках тварин: батькам пояснили, чи небезпечна квадробіка

Крім того, Знай.ua повідомляв, TikTok-рецепт змусив людей масово "змітати" з прилавків огірки: у цілій країні тепер дефіцит овочів