Пам'ятаєте Flappy Bird? Ця проста, але неймовірно затягуюча гра, яка стала вірусним хітом на мобільних пристроях десять років тому.

Розроблена в'єтнамським програмістом Донгом Нгуєном, гра була настільки популярна, що Нгуєн раптово вирішив її повністю прибрати з продажу. Він навіть зізнався, що, незважаючи на успіх, Flappy Bird зруйнувала його просте життя.

Але тепер Flappy Bird повертається, хоча сам Нгуєн, схоже, до цього жодного стосунку не має. Нове "повернення" гри пов'язане із групою під назвою The Flappy Bird Foundation. Вони заявляють, що хочуть "поділитися грою з усім світом" і вже купили офіційну торгову марку Flappy Bird у американської компанії Gametech Holdings LLC.

Flappy Bird / фото: скриншот Youtube
Flappy Bird / фото: скриншот Youtube

Тут є тонкий наліт інтриги. У 2014 році Нгуєн подав заявку на товарний знак, але з того часу були проблеми з реєстрацією. У 2018 році торгову марку зареєстрували на іншу компанію з Делавера - Mobile Media Matters, яка, до речі, має ту ж адресу, що і Gametech. У результаті Нгуен, схоже, не стежив за процесом і втратив права на бренд.

Популярні новини зараз
"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа Донецький бізнесмен Денис Шумаков розтинає Києвом з величезним кортежем на номерах прикриття ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів
Показати ще

Фонд Flappy Bird не лише повернув оригінальну гру, а й купив права на Piou Piou vs. Cactus, гру, яка надихнула Нгуєна створення Flappy Bird. Вони найняли автора Piou Piou, відомого як Kek, щоб допомогти повернути Flappy Bird до життя.

Незважаючи на те, що Нгуєн пішов з життя і перестав підтримувати свій проект, Flappy Bird Foundation не тільки відроджує гру, а й планує її монетизувати. Очікуйте мікротранзакції, нові ігрові режими і навіть розраховані на багато користувачів випробування.

Так що так, Flappy Bird повертається. Але ця новина залишає багато питань, особливо про те, як використовуватиметься бренд, і наскільки все це відповідає первісному духу гри, який так підкорив світ.

Нагадаємо, кіберпанковий детектив з елементами Minecraft вже в ранньому доступі: захоплюючі кадри Shadows of Doubt

Раніше ми писали про старе в новому світлі: Netflix випустив "Сапер" на Android та iOS

Крім того, Знай.ua повідомляв, фанатам LOL показали, як виглядає новий "Arcane": Джинкс готується до повномасштабної війни