Якщо вам набридли звичайні соління з огірків та помідорів, спробуйте приготувати овочеве асорті. Виходить дуже різноманітна, смачна та яскрава закуска.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРецепт дуже простий та не вимагає стерилізації банок. Однак важливо вибрати для заготівлі стиглі та цілі овочі, без пошкоджень.
Інгредієнти:
- огірки;
- помідори;
- морква;
- кабачки;
- болгарський перець;
- часник;
- часник;
- цвітна капуста;
- парасольки кропу;
- листя хрону (при бажанні можна замінити на листя смородини та вишні);
- лаврове листя;
- чорний перець горошок.
Для маринаду на 3 літри води:
- 3 ст. л. цукру;
- 3 ст. л. соли;
- 3 ч. л. оцтової есенції або 180 мл столового оцту (9%).
Приготування:
Очищені підготовлені овочі складаємо в 3-х літрові банки шарами. На дно кладемо лист хріну та парасольки кропу, часник (3-4 невеликі зубчики), потім цибуля (порізана кільцями), морква (кільцями), кабачки (очистити від шкірки та насіння, порізати), огірки (якщо великі, то теж порізати) , болгарський перець (на 4 частини), цвітна капуста (розділити на суцвіття) та в останню чергу помідори (проколоти у плодоніжки, щоб не тріскалися).
Вливаємо в банки окріп, накриваємо кришками, витримуємо 5 хвилин. Зливаємо воду в каструлю. Кип'ятимо воду і знову вливаємо у банки на 5 хвилин.
Вдруге зливаємо воду в каструлю. Додаємо цукор, сіль, перець горошок (з розрахунку 5-6 штук на банку), лавровий лист (3 шт. на банку). Маринад доводимо до кипіння. Швидко вливаємо оцет або оцтову есенцію. Гарячим маринадом заливаємо овочі в банках, закочуємо, перевертаємо вгору дном і укутуємо ковдрою або пледом і залишаємо до остигання.
Нагадаємо про пікантні баклажани з перцем в азіатському стилі: рецепт, який приживеться у кожній родині.
Раніше ми повідомляли, що легко, але дуже ситно і смачно: рецепт котлеток з баклажанів та гречки - від м'ясних не відрізнити.