У сучасному світі багато продуктів мають термін придатності та інструкції зі зберігання, які повинні допомагати нам безпечно харчуватися. Проте дослідження, проведене організацією "Покінчимо з харчовими відходами", показує, що ці вказівки часто є незрозумілими і вводять в оману, що призводить до марнотратства їжі.

Вчені виявили, що розпливчасті рекомендації, такі як "зберігати в сухому прохолодному місці", не дають чіткої інформації споживачам. Багато людей покладаються на надруковані дати, а не використовують свої органи чуття для визначення свіжості продуктів.

Ціни на продукти. Фото: скрін youtube
Ціни на продукти. Фото: скрін youtube

Важливо вчити людей перевіряти їжу на дотик і запах, оскільки багато свіжих продуктів не мають дат. Ще однією проблемою є те, що дати зникають після відкриття упаковки, і споживачі втрачають інформацію про термін придатності.

Відповідно, вчений Лукас Паркер радить купувати менше продуктів і частіше відвідувати магазини, щоб зменшити кількість харчових відходів. Дослідження вказує на те, що особисті дії важливі для зменшення марнотратства.

Продукти / фото: Pixabay
Продукти / фото: Pixabay

Популярні новини зараз
Пенсія "зависне" в банку: кому з українців можуть заблокувати картки Різке похолодання йде в Україну: вже можна діставати підштанники та курточки Польша оголошує війну: "Іноді доводиться обирати" Комуналка злетить на 75%: українцям порадили затягнути паски та попрощатися з заначками
Показати ще

Результати дослідження наразі обговорюються з урядом і промисловістю для пошуку практичних рішень.

Нагадаємо, доведеться перебиватися одним гарніром: ціни на улюблене м'ясо українців шокують

Раніше ми писали про те, що гаманці порожнітимуть зі швидкістю світла: прогноз цін на овочі в Україні

Крім того, Знай.ua повідомляв, сало подешевшало, а бекон дорожчає на очах: як змінилися цінники на копчені м’ясні вироби