Осінь гаряча пора для власників городів та клумб. Більшість урожаю вже зібрано, тож можна братися за квіти.

Перший місяць осені добре підходить для висаджування деяких видів квітів. Якщо посадити їх вже у вересні, то наступного року вони радуватимуть вас гарним кольором навесні.

Вересень ідеальний період для висадки на клумбу гіацинтів, нарцисів та тюльпанів. Але важливо знати, що посадка цих квітів відбувається у різний час місяця.

Висаджування нарцисів

Цибулини нарцисів садити краще починаючи з другої декади вересня. Рання посадка цієї квітки зумовлена ​​тим фактором, що до настання заморозків рослині необхідно розвинути кореневу систему. А якщо висадити нарциси наприкінці або після 20-х місяців, рослина може загинути.

Популярні новини зараз
Що буде з пенсіями у 2025 році: ухвалено важливе рішення Не ТЦК, і навіть не пошта: хто може вручити повістку прямо вдома За світло можна платити по 1,72 грн за кВт: можливість, про яку багато хто не знає Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

Нарциси. Фото: Youtube
Нарциси. Фото: Youtube

Висаджування гіацинтів

Найсприятливіший час для посадки гіацинтів – за тиждень після висадки нарцисів. Це приблизно 17-20 вересня.

Гіацинт
Гіацинт

Висаджування тюльпанів

З трьох цибулинних квітів тюльпани садять пізніше. Найкраще підійде кінець вересня – кінець жовтня. Причиною тому є те, що для укорінення рослини потрібно близько 3-4 тижнів.

При посадці квітів необхідно враховувати кілька факторів: вологість землі та підживлення. Глибина посадки цибулин квітів потрібна така ж, як і для звичайної цибулі. Якщо ґрунт сухий, то перед висадкою його необхідно полити та внести добрива. Після цього ущільнити землю навколо рослин і замульчувати її.

Тюльпани, джерело: "Добропарк"
Тюльпани, джерело: "Добропарк"

Нагадаємо, що на городі купа справ: що треба зробити з грядками у вересні, інакше залишитеся без урожаю.

Раніше ми повідомляли, що коренева система буде міцною, а потім малина завалить плодами: як підготувати кущі до зими.