Щоб вирощена вами троянда не перетворилася на звичайну шипшину, за нею потрібно постійно доглядати. Навіть якщо ви помітили, що квітка почала "дикіти", все ще можна все виправити. Ось кілька порад, які допоможуть уникнути проблеми.

Спочатку обережно розкопайте землю навколо кореня троянди, щоб побачити місце щеплення. Використовуйте секатор, щоб зрізати всі пагони, що ростуть від коріння, біля самої основи. Зрізати слід лише ті пагони, які з'явилися нижче місця щеплення. Ті гілки, що розташовані вище, чіпати не потрібно, бо це справжні пагони троянди.

Жінка, яка доглядає троянди. Фото: IStock
Жінка, яка доглядає троянди. Фото: IStock

Визначити, що це пагони шипшини, можна за їх зовнішнім виглядом. Вони зазвичай яскраво-зеленого кольору, мають грубі листочки і покриті дрібними колючками. Такі пагони можуть проростати не тільки в центрі куща, а й на певній відстані від нього. Трояндові ж пагони мають червонуватий відтінок, блискуче листя та великі шипи. Інформує Ukr.Media.

Після обрізання зрізи обов'язково обробіть йодом, зеленкою, золою або спеціальним засобом. Дайте їм трохи підсохнути, а потім засипте стовбур землею, переконавшись, що місце щеплення залишилося досить заглибленим.

Популярні новини зараз
Скільки відпочиватимуть школярі: стало відомо, коли дітлахи підуть на канікули Пенсія за новими правилами: українці отримуватимуть виплати за бали Від 16 тисяч гривень: у скільки обійдеться захист від мобілізації За мобільний зв’язок будемо платити вдвічі дорожче: ціни піднімуть усі оператори
Показати ще

Посадка троянд восени, скріншот: YouTube
Посадка троянд восени, скріншот: YouTube

Через чотири дні після обрізання кущ потрібно підживити суперфосфатом. Для цього розчиніть 50 г препарату в літрі теплої води, а потім розбавте отриманий розчин 10 літрами води й обприскайте кущ.

Троянди. Фото: youtube
Троянди. Фото: youtube

Якщо після цього знову з’являться нові пагони шипшини, повторіть усі дії. Деякі садівники також радять не обрізати пагони, а виламувати їх. Це знижує ймовірність, що вони знову проростуть.

Раніше ми повідомляли, якщо саджанці троянд якісні і не викликають сумніву, то причина засихання троянди може бути у "несприятливих сусідах".

Немає нічого кращого ніж троянди у саду, як за ними доглядати- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, як виростити пишні та ароматні жоржини усаду?