Іспанія кличе на природу ще платить за це. Ви можете переїхати у затишну зелену долину та отримати за це 16 000 доларів. Такий шанс пропонує регіон Естремадура, всього за три години їзди від Мадрида, якщо ви згодні жити і працювати там віддалено як мінімум два роки.

Програма називається "Жити в Амброзі", і це не просто "замануха". У регіоні прагнуть залучити цифрових кочівників – людей, які можуть працювати із будь-якої точки світу. Переїзд сюди не лише подарує мальовничі гірські краєвиди та смачну їжу, а й дозволить економити гроші, оскільки місцеве життя обійдеться набагато дешевше, ніж у великих містах.

Про це повідомляє Condé Nast Traveler.

Амброзська долина / фото: Facebook
Амброзська долина / фото: Facebook

Амброзська долина (Ambroz Valley) готова роздати до 200 грантів для цифрових кочівників, щоб вони могли влаштуватися тут, придбати житло і навіть розпочати власну справу. Потрібно лише отримати візу та дозвіл на проживання.

Популярні новини зараз
Гороскоп на жовтень-2024 для всіх знаків Зодіаку: кому Сонячне затемнення принесе колишніх, а кому подорожі Пенсія за новими правилами: українці отримуватимуть виплати за бали Останнє переведення стрілок: коли Україна перейде на зимовий час в 2024 році "За день виконують норму в 2-3 місяці": ТЦК знайшли "золоту жилу" для мобілізації
Показати ще

В Естремадурі сподіваються, що такі ініціативи допоможуть пожвавити "Порожню Іспанію" – ті райони, які страждають від відтоку населення. У невеликих селищах, де кількість мешканців часом не перевищує двох сотень, кожна нова сім'я – це буквально ковток повітря місцевої економіки. А цифрові кочівники, живучи тут, можуть створювати зв'язки із місцевими та надихати їх на нові проекти.

Амброзька долина / фото: Spain.Info
Амброзька долина / фото: Spain.Info

Не тільки Іспанія йде цим шляхом

У всьому світі зростає список країн, які пропонують гроші, щоб залучити віддалених працівників. Наприклад, у Португалії американські підприємці зазначають, що жити там удвічі дешевше, ніж у США, а якість життя помітно вища. Хто б відмовився від такої комбінації – більше свободи, менше витрат, ще й враження на все життя.

Цікаво, що до пандемії країни, готові прийняти віддальників, можна було перерахувати на пальцях – це були лише Естонія та Барбадос. Але COVID-19 змінив правила, і наразі вже понад 60 держав пропонують спеціальні візи для таких працівників.

Амброзська долина / фото: depositphotos
Амброзська долина / фото: depositphotos

На Мадейрі, в Португалії, навіть створили цілу "село кочівників" , де віддальники можуть не тільки насолоджуватися видом на океан, а й створювати нові зв'язки. Такі ініціативи вже допомагають країнам боротися з витоком мізків та відновлювати економіку.

Як показує практика, не важливо, які труднощі можуть мати уряди – люди завжди знаходять спільну мову і підтримують один одного, куди б вони не вирушили.

Нагадаємо, зміна клімату не пощадить Європу: повені стануть звичним явищем

Раніше ми писали про те, що Ryanair та WizzAir підвищать ціни на квитки в Польщі

Крім того, Знай.ua повідомляв, "Київстар" відключив 3G і збільшив швидкість інтернету у 17 містах: серйозні зміни на підході