Щоб отримати гарний врожай влітку, багато культур варто садити восени. Це дає змогу рослинам краще загартуватись і швидше рости навесні.

Давайте дізнаємось, що найкраще посадити в жовтні, аби літом тішитись смачними овочами та зеленню.

Морква
Моркву вигідно садити під зиму. Вона запасеться вологою завдяки снігу і зійде раніше. Тому перші коренеплоди можна зібрати на 2-3 тижні раніше, ніж весняні сорти. Важливо садити моркву, коли температура опускається до +2°C, а ґрунт має бути пухким і родючим.

Людина, яка тримає моркву в руках
Людина, яка тримає моркву в руках

Цибуля
Осіння посадка цибулі — це економія часу навесні. Висаджувати її варто в період з середини жовтня до початку листопада. Ґрунт має бути добре дренованим, щоб уникнути підгнивання цибулин.

Популярні новини зараз
Гороскоп на жовтень-2024 для всіх знаків Зодіаку: кому Сонячне затемнення принесе колишніх, а кому подорожі Скільки відпочиватимуть школярі: стало відомо, коли дітлахи підуть на канікули Останнє переведення стрілок: коли Україна перейде на зимовий час в 2024 році Прийде платити більше: у жовтні українці отримають "додаткову" квитанцію
Показати ще

Дівчина, яка обирає цибулю
Дівчина, яка обирає цибулю

Щавель
Щавель можна висівати пізно восени. Він легко переносить морози, а його насіння починає проростати одразу при перших теплих днях весни. Висівайте на глибину 1,5 см, ущільнюйте ґрунт граблями. Щавель – багаторічна рослина, яку краще пересаджувати раз на 4 роки для кращого росту.

Часник
Часник під зиму саджають у жовтні, коли до морозів залишається близько 30-40 днів. Це дасть час рослині укоренитися. Глибина посадки — 10-15 см, а ґрунт варто удобрити компостом.

Людина, яка тримає врожай часнику
Людина, яка тримає врожай часнику

Кріп та петрушка
Кріп і петрушку теж краще сіяти восени. Щоб уникнути передчасного проростання насіння, сіяти варто після перших морозів.

Раніше ми повідомляли, які культури не можна збирати на насіння?

Куди йти за грибами восени- детальніше на Знай.ua.

Нагадаємо, перестаньте палити лисття, як його можна використати та не шкодити оточуючим?