Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які стежать за чистотою у своїх оселях, є корисна інформація. Часто доводиться витрачати багато сил та часу, щоб помити скло без розлучень. Однак якщо додати воду в деякі народні засоби, тоді вікна сяятимуть чистотою до самої весни.

Є цілих три "народні" способи, які допоможуть навести чистоту.

Про ці кошти розповів один із українських блогерів, який часто ділиться побутовими лайфхаками у соціальних мережах.

Очищення скла від скотчу, скрін: YouTube
Очищення скла від скотчу, скрін: YouTube

Спирт + оцет

Насамперед, кажуть професіонали, щоб отримати справді ефективний результат, потрібно використати правильну воду. Для миття вікон краще підходить дистильована, тому що в ній відсутні мінерали, які залишають неприємні розлучення на склі.

Популярні новини зараз
До школи за новими правилами: кому заборонять навчатись дистанційно Продай майно – заплати за комуналку: українці вийшли на новий рівень бідності Трамп дякує З*лупі: мережа Х стоїть на вухах Українцям роздають безкоштовне житло в одній з європейських країн: як оселитися
Показати ще

Оцет, фото shuba
Оцет, фото shuba

Також чудовим компонентом, який можна додати у воду, є спирт. Він допомагає продезінфікувати поверхню. Також завдяки спирту розчин швидше випаровується зі скла, а тому розлучення просто не встигають залишитися.

Для приготування найбільш ефективного розчину на склянку дистильованої води додайте дві склянки білого оцту 9% та чверть склянки медичного спирту. Ретельно розмішайте і вилийте в ємність з пульверизатором, розсійте на скло, зачекайте 1-2 хвилини, а потім протріть сухою ганчіркою з мікрофібри. Зверніть увагу, що вам може знадобитися більше ганчір'я, якщо вікно дуже брудне.

Окна / фото: Freepik
Окна / фото: Freepik

Лимон та мило для миття посуду

Якщо у вас немає можливості використовувати дистильовану воду, краще вибрати цей розчин. Для її приготування підійде навіть звичайна. Лимонна кислота, кажуть фахівці, набагато краще, ніж оцтова, руйнує бруд і очищає мінеральні відкладення. А практично всі миючі засоби містять лаурилсульфат натрію, який чудово видаляє жир.

Змішайте для приготування розчину 2 склянки води із чвертю склянки лимонного соку та половиною чайної ложки рідини для миття посуду. Обприскуйте шибку з пульверизатора, зачекайте кілька хвилин, а потім змийте розчин.

Крохмаль, скріншот
Крохмаль, скріншот

Крохмаль

Крохмаль можна назвати м'якою абразивною речовиною, яка відмінно вбирає жир та олію. Ви можете впоратися з миттям вікон, якщо просто змішаєте дистильовану воду з крохмалем.

Але для більш стійких забруднень рекомендуємо додати розчин ще оцет і спирт. На літр води достатньо лише 3-4 ложок крохмалю. Нанесіть на скло, зачекайте, щоб висохло, а потім заберіть залишки сухою чистою серветкою з мікрофібри.

Нагадаємо, лак для нігтів – не лише для манікюру: несподівані лайфхаки від народних умільців.

Раніше повідомлялося, перед гостями більше не буде соромно: як швидко прибрати жовтизну на раковині та ванній кімнаті.

Також, чисто, погладжено і невеликий секрет: навіщо господині пруть речі з фольгою.