З наближенням холодів українці згадують про теплий верхній одяг, серед якого найпопулярніші – це пуховики.

Якщо ви не встигли заздалегідь підготувати їх до зими, зараз саме зайнятися цим.

Прання пуховика, фото chisto-uyutno
Прання пуховика, фото chisto-uyutno

Для цього не варто відразу бігти в хімчистку, адже впорядкувати пуховик можна і в домашніх умовах за допомогою пральної машини. Також для прання потрібно вибрати делікатний засіб у вигляді гелю, щоб на тканині не залишилося розлучення. Ще один секретний лайфхак – це тенісні м'ячики у кількості 3 штук.

Так, спочатку потрібно перевірити кишені пуховика, щоб там нічого не залишилося, і помістити його в барабан пральної машинки. Слідом треба закинути тенісні м'ячі. Завдяки їм пух або інший наповнювач куртки не буде скомкиваться, а наборот збиватися.

Популярні новини зараз
Міносвіти підтримало нові правила для учнів: що заборонять у школах Старшокласникам готують неочікувані зміни: більше не будуть навчатись у школах По всій країні пройшли масові "облави" ТЦК: концерти, заклади, мажорні ресторани Супермаркети порадували обвалом цін майже на 30%: що подешевшало
Показати ще

Прання пуховика, фото profile
Прання пуховика, фото profile

Крім того, важливо вибрати правильний режим прання. У більшості сучасних пристроїв вже є функція прання речей із наповнювачем із синтепону або пуху. Якщо у вашій машинці така відсутня, можна вибрати делікатне прання, але обов'язково дотримуватись температурного режиму - не вище 30 градусів.

Коли прання завершиться, пуховик потрібно добре струсити і залишити сушитися в теплому місці, повісивши на плічка.

Нагадаємо, що чисто, погладжено і невеликий секрет: навіщо господині стирають речі із фольгою.

Раніше ми повідомляли, що має зробити кожен: як убезпечити техніку від перепадів напруги під час відключення світла.