Морква – один із основних коренеплодів, саджених городниками. Вона також посідає почесне місце у приготуванні багатьох страв.

Багато хто купує моркву для тривалого зберігання, адже в сезон вона коштує дешевше. Тому постає питання, як правильно зберігати, щоб вона долежала до весни в хорошому стані.

Морква, скріншот: YouTube
Морква, скріншот: YouTube

Місце зберігання

Можна зберігати моркву в льоху, але слід дотримуватися кількох порад. По-перше, викопувати її слід лише ввечері, адже всі коренеплоди увечері накопичують максимальну кількість цукру. Після викопування кілька годин слід просушити на свіжому повітрі. Зелена частина зрізається разом із шаром моркви на 1 сантиметр. Дрібні кінчики слід обрізати, адже саме з них коренеплід часто починає гнити. Спочатку використовуйте дрібну моркву, потім середню, а в останню чергу велику.

врожай моркви, скріншот з відео
врожай моркви, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Бронювання від мобілізації тимчасово скасують: почнеться масштабна перевірка Чоловіки вигадали нові умови проходження ВЛК: лікарі не зможуть проігнорувати Затримали після оновлення даних у "Резерв+": адвокат розповів, як діє ТЦК Зима без централізованого опалення: влада відмовляється ремонтувати теплотраси
Показати ще

Зберігати моркву в льоху можна кількома способами:

  • У дерев'яних ящиках із кришкою. Причому ящики повинні щільно закриватися і перебувати за 20 сантиметрів від стін;

  • У мішках з лушпинням цибулі. Моркву можна просто обвалити цибулею або викласти шарами по черзі;

  • На полицях з хвойною тирсою. На полицях у льоху розмістіть хвойну тирсу і покладіть на них моркву. Зверху на неї також можна висипати шар тирси;

  • У піску. На підлогу або в ящик слід насипати пісок і шарами викласти моркву. Зверху знову шар піску, а потім морква;

морква
морква

Якщо немає підвалу, можна зберігати моркву у квартирі. У такому випадку можна зберігати її в ящиках з тирсою або піском. Також підійде спосіб із поліетиленовими пакетами. Так, у пакет насипати цибулину, або тирсу, і покласти туди моркву. Повітря з пакета слід випустити та добре зав'язати. Таке зберігання моркви гарантує відсутність гнилі та тривале знаходження коренеплоду у свіжому вигляді.

Нагадаємо, як зберегти зимові яблука до весни: поради садівникам.

Раніше ми повідомляли, що будете забезпечені роком: як правильно заморозити шпинат на зиму.