Нещодавно у соціальних мережах з'явилася інформація, що група фанатів "Fallout 2" створює власний ремейк старої гри у вигляді моди для Fallout 4. Цей проект назвали "Fallout: Vault 13", а ось дати релізу ніхто не повідомляв. На превеликий жаль багатьох геймерів, розробку було повністю зупинено з низки причин, серед яких називають зміни у житті команди волонтерів, а також загальне вигоряння.

Кілька місяців тому було випущено велику демонстраційну версію цієї постапокаліптичної гри, тому багато хто, ймовірно, сподівався на швидкий її вихід. Тепер зрозуміло, проєкт вийде набагато пізніше, чи взагалі ніхто не продовжить роботу.

Про цю історію стало відомо завдяки публікації видання Kotaku.

Fallout 2, скріншот: YouTube
Fallout 2, скріншот: YouTube

Видавець Bethesda свого часу дав зрозуміти, що не планує працювати над ремайстром чи рімейком, тож фанати взяли на себе сміливість переосмислити улюблену класику. Цікаво, що оригінальна Fallout 2 мала вигляд зверху, а не від третьої особи, але Vault 13 мала намір це змінити.

Популярні новини зараз
Не врятують навіть оновлені дані: кого з чоловіків примусово доставлять до ТЦК Пішов за хлібом – потрапив до армії: що треба перевіряти, перш ніж виходити з дому Хто з чоловіків справді важливий для економіки: починається аудит "броней" Перші снігопади: українців попередили про погоду
Показати ще

Згідно з останнім оновленням статусу від команди розробників, Fallout: Vault 13 офіційно законсервований.

Fallout 2, скріншот: YouTube
Fallout 2, скріншот: YouTube

"Vault 13 було призупинено через комбінацію факторів, включаючи вигоряння, труднощі з набором та утриманням членів команди з нішевими навичками, а також зміни в особистому житті основних членів команди", - йдеться у заяві, опублікованій у Discord.

Творці зазначили, що Bethesda не причетна до скасування проекту. Хоча студія анонсувала власний ювілейний показ Fallout на 23 жовтня, але моддери стверджують, що у них "не було жодних усобиць чи заборон" з боку компанії.

Fallout, скріншот: YouTube
Fallout, скріншот: YouTube

"Було ухвалено рішення поставити на перше місце благополуччя учасників проекту", – кажуть вони.

Чи це остаточно? Скоріше ні, ніж так. Адже ще залишається шанс, що колись нові люди підхоплять розробку. Ми також очікуємо на інший ремейк Fallout 2, який збирається зробити практично те саме – перенести його в Fallout 4. Над Project Arroyo працює 100 розробників. Вони планують випустити свою гру у Steam.

Відомо, що деякі з модерів Vault 13 вже перейшли до Arroyo, яка через це може скористатися деякими напрацюваннями, які вже зробили її нові колеги.

Нагадаємо, вчені визначили ігри, які здатні "омолодити" мозок на 10 років: від 5 годин на тиждень.

Раніше повідомлялося, "Знаємо все, що зламано": розробники Skyrim та Fallout розкрили "секрети" своїх глюків.

Також, навчилися у розробників Stalker 2: Assassin's Creed Shadows перенесли на "особливий" день.