Для комфортного пересування по дому багато людей носять капці, а також пропонують гостям. Втім, мало хто дбає про те, щоб вони завжди були чисті, і дуже дарма, адже капці – це ідеальне середовище для розмноження бактерій.

За чистотою тапочок дуже важливо стежити, щоб їхній вид був охайним і всі бактерії були знищені.

Домашні капці, фото into-sana
Домашні капці, фото into-sana

Якщо виріб якісний, його можна упорядкувати самостійно, але якщо тапочки вже непридатні - їх краще замінити на нові.

Для чищення тапочок є перевірений засіб, який можна приготувати лише з трьох інгредієнтів. Цей спосіб допоможе позбавитися від бруду та неприємних запахів. Також досвідчені господині кажуть, що його можна використовувати для взуття з будь-якого матеріалу, навіть із гуми.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам готують солідну доплату: хто та скільки отримає "Нафтогаз" дав рекомендації власникам газових котлів: рахунки стануть відчутно меншими Багатодітних батьків чекають у ТЦК: уникнути мобілізації стало складніше Плюс 570 грн до основної виплати: пенсіонери отримають надбавку у листопаді
Показати ще

Так почнемо готувати розчин. Для цього необхідно змішати в придатній для цього ємності 2 столові ложки миючого засобу, 1 столову ложку соди і 2 столові ложки перекису водню.

Масу, що вийшла, слід розчинити в мисці з теплою водою до однорідності. Після капці потрібно замочити в розчині буквально на 15 хвилин, добре очистити за допомогою щітки або губки і змити залишки водою. Сушити капці рекомендується на свіжому повітрі. Таку процедуру варто проводити регулярно, хоч би раз на місяць.

Прання домашніх капців, фото vpravda
Прання домашніх капців, фото vpravda

Нагадаємо, що ніколи в житті не ставте 40 градусів на пральні: які речі заборонено прати за такої температури.

Раніше ми повідомляли, що чисто, погладжено і невеликий секрет: навіщо господарки стирають речі з фольгою.

Також стало відомо, що має зробити кожен: як убезпечити техніку від перепадів напруги під час відключення світла.