Не секрет, що поки що в Україні дуже складна ситуація в сім'ях з побутом, багатьом жінкам доводиться самостійно виконувати роботу, яка раніше вважалася чисто "чоловічою". Ну от, наприклад, ув'язнити ножиці. Виявляється, що повернути гостроту ножиці в домашніх умовах не так вже й складно.

Як відомо, тупі ножиці не лише ускладнюють роботу, але можуть призвести до травм. Гострі леза ріжуть матеріал легко та чисто, зменшуючи зусилля, які ви докладаєте.

Для наших читачів є чудовий лайфгак із сюжетів ранкового шоу "Сніданок" одного з українських телеканалів.

Заточення ножиць, скріншот: YouTube
Заточення ножиць, скріншот: YouTube

Ножиці потрібно заточувати, коли вони перестають різати або з'явилися зазубрини, які ускладнюють різання та можуть пошкодити матеріал. Заточування також необхідне, коли ножиці стали тягнути матеріал. Це свідчить про те, що леза більше не паралельні.

Популярні новини зараз
Гороскоп на 21 листопада для всіх знаків Зодіаку: час покінчити з мотлохом у голові та справах настав Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Показати ще

У домашніх умовах можна ув'язнити ножиці кількома способами. По-перше, підійде наждачний папір. Розкладіть на рівній поверхні наждачний папір із великим зерном.

Розкрийте ножиці і проведіть лезами по наждачному папері від себе, дотримуючись одного і того ж кута. Повторіть процедуру кілька разів, поступово зменшуючи зернистість паперу.

Нагоді може і фольга. Складіть фольгу в кілька шарів і ріжте ножицями. Це допоможе згладити зазубрини і трохи відновити гостроту.

Заточення ножиць, скріншот: YouTube
Заточення ножиць, скріншот: YouTube

Найкращий ефективний спосіб заточування ножиць – за допомогою спеціального точильного каменю. Під час процедури слід дотримуватись інструкції, що додається до каменю. Точильний камінь може замінити керамічна чашка. Акуратно проведіть лезами по дну філіжанки кілька разів.

При заточуванні ножиць потрібно дотримуватися важливих нюансів:

Розберіть ножиці. Якщо це можливо, розберіть ножиці та заточуйте кожне лезо окремо. Дотримуйтесь кута заточування. Спробуйте зберегти заводський кут заточування. Перевірте гвинт. Переконайтеся, що гвинт, що з'єднує леза, досить міцно затягнутий. Не використовуйте силу. Заточуйте ножиці плавними рухами, не тисніть сильно на леза.

Нагадаємо, експерт показав на реальному прикладі, як скоротити витрати на опалення цієї зими.

Раніше повідомлялося, не повірите своїм очам: як до 30% менше платити за світло.

Також, всього 16 грн, і свято буде ідеальним: українка пошила весільну сукню з мішка для круп.