Консервована кукурудза – цінний продукт із погляду дієтичної цінності. Однак багато хто помилково вважає, що її можна використовувати виключно в салатах.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНасправді, кукурудзу з банки можна їсти навіть у чистому вигляді, якщо знати міру і підходити до вибору продукту усвідомлено.
Користь консервованої кукурудзи
Дієтологи підкреслюють, що консервована кукурудза зберігає безліч корисних властивостей навіть після термічної обробки.
- Вітаміни групи B: забезпечують нормальне функціонування нервової системи.
- Вітамін C: зміцнює імунітет.
- Калій і магній: сприятливо впливають на серцево-судинну систему.
- Клітковина: сприяє поліпшенню роботи шлунково-кишкового тракту.
При цьому консервована кукурудза має низьку калорійність і практично не містить жирів, що робить її придатною для дієтичного харчування.
Як правильно обрати консервовану кукурудзу
Щоб продукт приніс максимум користі, важливо приділити увагу його складу. На упаковці мають бути зазначені такі інгредієнти:
- цукрова кукурудза;
- вода;
- цукор;
- сіль
Варто уникати продукції, що містить консерванти, ароматизатори та барвники.
Коли і скільки кукурудзи можна їсти
Вживати консервовану кукурудзу можна будь-якої доби — вранці, вдень або ввечері. Однак увечері дієтологи рекомендують поєднувати її з продуктами, багатими на білки і жири, наприклад, з сиром або горіхами.
Оптимальною порцією вважається 100-150 г. Така кількість забезпечує бадьорість завдяки натуральним цукрам, що містяться в кукурудзі.
Нагадаємо, що в коробочках більше купувати не будете: як вибрати слабосолоний оселедець, і навіть з ікрою.
Раніше ми повідомляли, що до супермаркету за цим більше не йдемо: 10 продуктів, які заборонено там купувати.