Чим заправити салат, якщо майонез набрид, а з олією не смакує? Цим питання задавалися, напевно, всі господині. Найкращим варіантом (особливо, якщо ви полюбляєте гострі страви) стане соус "Український" – для нього не треба багато продуктів, а час приготування зводиться до мінімуму, всього якихось півгодини.

Вам знадобиться:

Часник середніх розмірів – 1-2 зубчики

Сметана 20-25% жирності – 3 столові ложки

Популярні новини зараз
Ощадбанк скасував обмеження для власників карток: що стане безкоштовним Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати
Показати ще

Майонез 67% жирності – 2 столові ложки

Сіль – за смаком

Перець чорний горошком – за смаком

Рецепт приготування:

У домашню сметану додаємо ложку майонезу (краще високої жирності) . Очистіть кілька зубчиків часнику та промийте його під проточною водою, а потім витріть паперовим рушником, щоб зайве сміття випадково не потрапило у рідину.

Подрібність зубчики над піалою, додайте туди всі інші інгредієнти соусу. Додати ароматності заправці може чорний перець – підійде духмяний, горошком.

Отриману массу збиваємо ручним (автоматичним) міксером, або ложкою, до однорідної консистенції.

Подача

Подаємо тільки після того, як соус дві години протримаєте у холодильнику. Піалу обов'язково треба накривати: можна обмотати харчовою плівкою чи закрити кришкою від каструлі. Пам'ятайте: заправка зберігається не більше двох днів, краще приготувати менше, але свіжіше.

Підходить такий соус до м'ясних страв та млинців, або навіть у борщ чи суп.

Дивіться: як приготувати майонез вдома

Як повідомляв портал "Знай.ua", названі найпростіші страви із мінімумом продуктів.