Чим заправити салат, якщо майонез набрид, а з олією не смакує? Цим питання задавалися, напевно, всі господині. Найкращим варіантом (особливо, якщо ви полюбляєте гострі страви) стане соус "Український" – для нього не треба багато продуктів, а час приготування зводиться до мінімуму, всього якихось півгодини.

Вам знадобиться:

Часник середніх розмірів – 1-2 зубчики

Сметана 20-25% жирності – 3 столові ложки

Популярні новини зараз
Банки будуть вибухати, а кришки - злітатимуть: в Україну завезли спецію, яку небезпечно додавати в консервацію У "Резерв+" з'явилась "мітка ухилянта": як виправити свої взаємовідносини з ТЦК Гроші прийдуть окремо від пенсії: українці можуть отримати допомогу, про яку мало хто знає - інструкція ТЦК буде безпощадним до цих жінок: кому загрожують штрафи на рівні з чоловіками
Показати ще

Майонез 67% жирності – 2 столові ложки

Сіль – за смаком

Перець чорний горошком – за смаком

Рецепт приготування:

У домашню сметану додаємо ложку майонезу (краще високої жирності) . Очистіть кілька зубчиків часнику та промийте його під проточною водою, а потім витріть паперовим рушником, щоб зайве сміття випадково не потрапило у рідину.

Подрібність зубчики над піалою, додайте туди всі інші інгредієнти соусу. Додати ароматності заправці може чорний перець – підійде духмяний, горошком.

Отриману массу збиваємо ручним (автоматичним) міксером, або ложкою, до однорідної консистенції.

Подача

Подаємо тільки після того, як соус дві години протримаєте у холодильнику. Піалу обов'язково треба накривати: можна обмотати харчовою плівкою чи закрити кришкою від каструлі. Пам'ятайте: заправка зберігається не більше двох днів, краще приготувати менше, але свіжіше.

Підходить такий соус до м'ясних страв та млинців, або навіть у борщ чи суп.

Дивіться: як приготувати майонез вдома

Як повідомляв портал "Знай.ua", названі найпростіші страви із мінімумом продуктів.