Звичайно, кожен знає, що на Різдво потрібно збиратися своєю сім'єю і накривати пишний стіл. І на ньому має бути 12 страв. Ми вирішили допомогти вам з цим і написати, що приготувати на Різдво 2018.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися12 страв на Різдво 2018
Кутя – це найважливіше Різдвяне блюдо, з якого потрібно починати вечірню трапезу. Вважається, що після вечері, її треба залишити на столі, для померлих родичів.
Узвар – звичайний компот із сухофруктів, який раніше завжди готували на Різдво.
Вінегрет – ідеальне і незамінне блюдо на пісному столі. Головні інгредієнти: картопля, буряк, морква.
Вареники – начинка може бути з картоплі, або з капусти. Майже завжди готують на Різдво.
Овочеве рагу – у народі вважається, що овочі приносять удачу в новому році. Тому на Різдвяному столі завжди було дуже багато страв з них. Наші предки сподівалися на хороший урожай завдяки достатку овочів на столі.
Голубці – адже піст все ще триває. А це блюдо можна готувати і без м'яса. Його можна замінити грибами, або пшоном.
Смажена риба – її завжди смажать на соняшниковій олії. Риба важлива на різдвяному столі, так як в пост теж потрібно вживати білок. До того ж, вона досить "легка" для травлення.
Соління – мабуть, одна з найбільш розповсюджених зимових страв, яка ідеально підійде до Різдвяного столу. Квашена капуста, солоні огірки, мариновані гриби – список може бути величезним.
Млинці – їх готують практично на кожне важливе релігійне свято, і Різдво не виняток.
Пироги – головне, щоб начинка була пісною. Та й в будь-якому випадку, це прекрасне блюдо для будь-якого свята.
Запечені яблука з медом і горіхами: традиційний десерт з медом — важлива частина традиції. На різдвяному столі повинно бути багато меду.
Дивіться: Меню На Різдво Що Приготувати 12 Пісних Страв Рецепт Куті і Узвара
Тепер ви знаєте, які 12 страв можна готувати на Різдво 2018 і це допоможе красиво накрити ваш святковий стіл.