Спробуй брауні – диво-десерт, який незрозуміло, як правильно назвати – то тістечком, то цукеркою – вирішувати тобі. Сьогодні "Знай.ua" пропонує тобі приготувати шоколадний брауні, рецепт з фото якого допоможе правильно і красиво його оформити і подати.


Брауні популярний з двох причин. Перша – неймовірно смачно. Друга – неймовірно просто.


Брауні класичний – інгредієнти:

вершкове масло - 150 г,
гіркий шоколад - 200 г,
какао-порошок - 1 ст. ложка,
цукор - 200 г,
1 ч. ложка ванільною есенції або ванілін,
4 яйця,
100 г борошна,
1/4 ч. ложки солі,
1/2 склянки подрібнених горіхів (волоські, мигдаль, арахіс – на твій смак).

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще


Шоколадний брауні – рецепт приготування:

Для початку розігрій духовку до 180 градусів і помісти туди форму для випічки, попередньо змащену вершковим маслом.
Тепер розтопити шоколад і масло у великій ємності. Помісти ємність з шоколадом на вогонь, налий води і доведи до кипіння.
Поставте каструльку з шоколадом і маслом на водяну баню і, постійно помішуючи, доведи шоколад до рідкої тягучою консистенції. Прибери з вогню і трохи остудити.
Всип цукор і какао-порошок. Додай ванільну есенцію і перемішай. Вбий яйця по одному, ретельно збий і перемішай шоколадну масу. Додай борошно, сіль і горіхи.
Отриману шоколадну суміш вилий в підготовлену форму і випікати близько 30 хвилин. Перевір готовність зубочисткою. Якщо зубочистка буде злегка волога і з шматочками шоколаду – брауні готові.
Стеж за тим, щоб не перетримати брауні в духовці, інакше вони стануть занадто сухими.
Тепер дістань форму з духовки і охолодити. Подавай брауні кімнатної температури або охолодженими в холодильнику.
Дуже смачно подавати брауні з морозивом.


Смачного!

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" ,якщо хочете зануритися в атмосферу десертів без зайвих зусиль, то цей рецепт для вас