Його готують на дні народження і великі свята, і просто так – у будні, коли йде дощ або сніг і трохи сумно. Тоді саме час дістати з шафи давно припасений шоколад для готування або какао, цукор і борошно. Далі в списку може бути десяток-інший інгредієнтів.

Чого тільки не кладуть в домашній шоколадний торт! Горіхи і цукати, свіжі фрукти і родзинки, і навіть перець – все, чим багаті будинок і фантазія кулінара.

Цей рецепт теж особливий. У ньому присутні й лимонна цедра апельсинова і сушені вишні без кісточок – в торті вони будуть соковитими і ніжними і не змішаються в єдину масу з тістом, як буває з вишнями з компоту. І торт вийде смачніше будь-якого брауні з шоколадною підливкою.

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

250 г жирної сметани

3 яйця

1/3 ст. коричневого цукру

2/3 ст. цукру білого

1/2 ст. оливкової олії

1½ ст. борошна

1/2 ч. ложки пекарського порошку

100 г какао

200 г сушених вишень без кісточок

1 лимон

1 апельсин

сіль

Рецепт приготування:

1. Яєчні жовтки збийте разом з коричневим цукром, змішайте зі сметаною, оливковою олією, борошном, какао і пекарським порошком.

2. Білки збийте з білим цукром, додавши трошки солі. З'єднайте білкову та жовткову суміш, додайте сушені вишні, цедру лимона і апельсина і сік лимона.

3. Залийте у форму і випікайте при температурі 180 градусів близько 40 хвилин.

4. Подайте зі збитими вершками і шматочками апельсинів.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" ось яким подарунком на День святого Валентина порадувати кохану людину