Його готують на дні народження і великі свята, і просто так – у будні, коли йде дощ або сніг і трохи сумно. Тоді саме час дістати з шафи давно припасений шоколад для готування або какао, цукор і борошно. Далі в списку може бути десяток-інший інгредієнтів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧого тільки не кладуть в домашній шоколадний торт! Горіхи і цукати, свіжі фрукти і родзинки, і навіть перець – все, чим багаті будинок і фантазія кулінара.
Цей рецепт теж особливий. У ньому присутні й лимонна цедра апельсинова і сушені вишні без кісточок – в торті вони будуть соковитими і ніжними і не змішаються в єдину масу з тістом, як буває з вишнями з компоту. І торт вийде смачніше будь-якого брауні з шоколадною підливкою.
Інгредієнти:
250 г жирної сметани
3 яйця
1/3 ст. коричневого цукру
2/3 ст. цукру білого
1/2 ст. оливкової олії
1½ ст. борошна
1/2 ч. ложки пекарського порошку
100 г какао
200 г сушених вишень без кісточок
1 лимон
1 апельсин
сіль
Рецепт приготування:
1. Яєчні жовтки збийте разом з коричневим цукром, змішайте зі сметаною, оливковою олією, борошном, какао і пекарським порошком.
2. Білки збийте з білим цукром, додавши трошки солі. З'єднайте білкову та жовткову суміш, додайте сушені вишні, цедру лимона і апельсина і сік лимона.
3. Залийте у форму і випікайте при температурі 180 градусів близько 40 хвилин.
4. Подайте зі збитими вершками і шматочками апельсинів.
Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" ось яким подарунком на День святого Валентина порадувати кохану людину