Традиційно на Яблучний Спас, який відзначається 19 серпня, печуть пироги з яблуками, варять варення, а також пригощають всіх друзів і близьких яблуками. Радимо приготувати пісний пиріг і апетитний салат з яблуками, якщо ви дотримуєтеся Успенського посту, а також яблучну шарлотку, якщо ви не обмежуєте себе в харчуванні на цей період.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРецепт пісного пирога з яблуками
Інгредієнти:
великі червоні яблука – 3 штуки;
цукор – 6 ст. л .;
будь-які перемелені горіхи – 2 ст. л .;
борошно – 3 склянки;
чашка яблучного соку;
кориця;
масло – 70 грам;
цукрова пудра і листочки меліси для прикраси.
Рецепт приготування пісного пирога з яблуками:
1. Очистіть два яблука від шкірки і насіння, подрібніть за допомогою блендера. Фруктову масу змішайте з корицею, половиною цукру і горіхами. Додайте в суміш масло. Перемішайте до однорідності.
2. В яблучно-горіхове пюре додайте просіяне борошно і замішайте тісто. Цукор, що залишився, викладіть в невелику каструльку, додайте яблучний сік і залиште на середньому вогні до розчинення цукру.
3. Тісто викладіть на деко, на верх викладіть нарізані яблука і полийте зверху сиропом. Випікайте в розігрітій духовці 30-35 хвилин. Перед подачею посипте пиріг пудрою і прикрасьте мелісою або м'ятою.
Рецепт салату з яблук і селери
Інгредієнти:
150 г кисло-солодких яблук;
120 грамів селери;
1/3 лимона;
1/2 склянки волоських горіхів;
сіль і чорний перець;
30 грамів зеленого салату.
Як приготувати салат з яблук і селери:
1. Очистіть яблука – виріжте серцевину, потім зніміть шкірку і наріжте соломкою середньої товщини. Щоб яблука не потемніли, полити їх лимонним соком. Селера нарізати такими ж шматочками, як і яблуко. Салат порвіть руками.
2. Горіхи очистіть і подрібніть. За бажанням можете обсмажити на сковороді без масла, так вони будуть більш ароматними. Змішайте всі інгредієнти в мисці. Додайте сіль, перець або інші спеції за бажанням. Заправити салат можна оливковою олією.
Рецепт шарлотки з яблуками в мультиварці
Інгредієнти:
яйця – 4 шт;
цукор – 1 склянка;
борошно – 1 склянка;
яблука – 500 гр;
розпушувач – 1 ч. л .;
кориця – 0,5 ч. л. (За бажанням).
Рецепт приготування яблучної шарлотки в мультиварці:
1. Збийте міксером яйця з цукром – спочатку повільно, потім на більшій швидкості для утворення пишної маси.
2. Додайте борошно, розпушувач, корицю і замішайте тісто до густоти, воно повинно бути схожим на сметану.
3. Яблука розрізати на невеликі шматочки і додаємо в тісто.
4. Далі потрібно підготувати мультиварку. Форму змастіть вершковим маслом і трохи присипте цукром.
5. На дно мультиварки викладіть тонкий шар яблук. Вилийте тісто у форму.
6. Готуйте шарлотку в режимі "Випічка" 60 хвилин до повної готовності тіста.