У четвер, 18 квітня, о 12:30 у приміщенні Українського інституту майбутнього (вул. О. Гончара, 65, пов. 6) відбудеться презентація доповіді "Виклики майбутнього президента".

Менше тижня лишилося до другого туру виборів президента України, і ще менше до офіційних президентських дебатів. Поки в інформаційному просторі обговорюють вірогідність дебатів, місце їх проведення та особисті якості кандидатів, ми вирішили подивитися на це з іншого ракурсу.


Український Інститут Майбутнього розповість про реальні виклики, які стоять перед наступним президентом України. Ми хочемо, щоб напередодні дебатів і виборів, громадськість мала критерії для оцінки обох кандидатів. Адже ці виклики лишатимуться незмінними, незалежно від того, хто переможе. Це політичні, правові, енергетичні, міжнародні проблеми, з якими зіткнеться наступний президент України, і які він буде змушений вирішувати. Незалежно від результатів волевиявлення народу, президент України потрапить в уже сформовану реальнісь зовнішніх і внутрішніх проблем. І щоб переламати цю реальність недостатньо мати бажання та волю. Насправді, часто дії нового Президента є дуже обмеженими. Цією доповіддю ми прагнемо компенсувати брак змістовних дискусій і рішень, які випали з уваги кандидатів та виборців. Водночас, ця доповідь, безсумнівно, становить цінність для самих кандидатів, оскільки дає їм карту дій на найближчі 5 років. Варто пам’ятати – дебати треба оцінювати не з перспективи стадіонів та аналізів, а конкретних запропонованих рішень і сценаріїв їх реалізації.


Спікери та питання, що розглядатимуться:


Ігор Тишкивич – Політичні виклики: Олігархи, війна, демографія: необхідність тверезої оцінки і раціонального підходу

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Анатолій Амелін – Економні виклики, які чекають наступного президента. Наскільки вони трагічні і чи є вихід?

Ілія Куса – Зовнішньополітичні виклики: кадрова криза в Україні, відносини з ЄС, зміна світового порядку

Іраклій Джанашия – Військові виклики: Шість можливих сценаріїв подальшого розвитку подій в Україні

Микола Скиба – Освітні виклики: освіта у порядку денному – від каменя спотикання до точки опертя

Денис Монастирський – Правові виклики: Криза довіри до державних інституцій як головний виклик у сфері права: можливі сценарії


Модератор: Віктор Андрусів, виконавчий директор аналітичного центру "Український інститут майбутнього"

Щоб відвідати захід, будь ласка, зареєструйтесь:

https://forms.gle/VJqTkpTSZej2DbeY8