Зараз мікропозики користуються чималою популярністю. На цьому ринку існує досить велика кількість різних пропозицій. Фінансові експерти рекомендують користуватися такими послугами лише в тому випадку, якщо вам, дійсно, не вистачає грошей до зарплати.

Чи варто взагалі брати позики? З таким питанням ми звернулися до фахівців онлайн-сервісу порівняння кредитів "Кредити Онлайн", які погодилися виділити основні переваги та недоліки даної фінансової послуги.

Основні переваги мікропозики

До головних достоїнств такої послуги можна віднести:

  • Не потрібно багато документів. У більшості випадків щоб отримати швидкий кредит досить просто паспорта та ідентифікаційного коду, що робить цей процес максимально швидким і простим.
  • Кредит з поганою кредитною історією. Навіть якщо у вас погана кредитна історія ви можете оформити мікропозик.
  • Можливість відстрочки платежу. Якщо людина не може вчасно виплатити по взятому мікропозик він може взяти відстрочку.
  • Можна взяти через інтернет. Мікрокредит можна взяти без особистої присутності, досить просто заповнити спеціальну форму на сайті МФО.

Як бачите, у цих фінансових послуги є чимало суттєвих переваг.

Недоліки мікропозик

Кредитування на короткий термін має і ряд недоліків і треба зауважити вони іноді можуть бути дуже серйозні. Головний з них полягає в тому, що багато хто з них мають дуже серйозні процентні ставки, які на перший погляд можуть бути непомітними. Варто відзначити, що в даний момент зростає кількість пропозицій по безпроцентному кредиту, тобто нульовий позику.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Дійсно, нерідко при взятті мікропозик борг росте по 2% в день, що просто феноменально багато. Саме тому фінансові експерти рекомендують брати позики на невеликий проміжок часу і при першій же можливості закривати його. Слід бути уважним, так як більшість МФО прагне дати гроші в кредит на якомога більш тривалий період часу.

Ще одним непоганим варіантом отримання мікропозик є взяття безвідсоткового мікрокредиту. В цьому випадку, людина повертає суму грошей дорівнює сумі грошей позиченої ним. Однак, такий займ онлайн, в більшості випадків, потрібно погасити протягом 3 тижнів. Якщо людина не вкладеться в 3 тижні, тоді по його позиці почнуть нараховуватися відсотки.

В такому випадку може відразу ж виникнути питання - який сенс МФО давати безвідсоткові кредити? Для таких компаній дуже важлива репутація і таке кредитна пропозиція дозволяє значно підвищити їхню репутацію.