Вже цієї осені, столичний культурний центр Freedom Hall 21-23 та 29 листопада зустріне найяскравіших з найяскравіших джазових світових зірок протягом фестивалю Jazz Weekend.

Новий фестиваль стане місцем, де музичний гурман зануриться у враження від насиченої музики, запаху кави, міцних напоїв і всього, з чим асоціюється словосполучення «крутий джаз».


Jazz Weekend - нове ім'я із давньою 15-річною історією, яка бере початок від авторитетного фестивалю DоDж. Засновником та ідеологом нового фестивального формату став Олександр Сірий, президент джазового фестивалю DoDж, який ще з нульових почав знайомити українців з найбільшими світовими джазовими іменами, такими як Ніно Катамадзе і вивів на велику сцену десятки молодих українських музикантів.

Штаб-квартирою фестивального формату став оновлений культурний центр Freedom Hall, майданчик, на якому великий джаз тепер живе поруч зі світовим театром, прославленими танцювальними колективами, академічними музикантами, і божевільними експериментальними шоу.
На новій сцені виступатимуть не тільки музиканти, які кілька десятиліть живуть на вершині джазового Олімпу, а й нові американські зірки, номінанти на Grammy.

21 листопада фестиваль відкриє зустріч з автентичним американським сімейним джазовим колективом The Baylor Project. У його виконанні глядачі почують джаз з незрівнянним присмаком госпелу, блюзу та соулу.

Крім того, слухачів чекають такі легенди, як проект Incognito, який ось уже чотири десятиліття користується шаленою популярністю у світі. Групу створив в кінці 1970-х гітарист, співак, продюсер Жан-Поль "Блуі" Монік. За 40-річну кар'єру музиканти випустили понад 15 альбомів і десятки синглів. Київ зустріне колектив вже 22 листопада.

Група Mezzoforte з Ісландії, яка виступає 23 листопада, це один з найстаріших європейських джазових колективів, який з моменту створення в 1977 році випустив 14 альбомів і 6 збірок.

Останній виступ відбудеться 29 листопада, на сцену культурного центру вийде американський лауреат премії Греммі, піаніст, аранжувальник і продюсер Боб Джеймс. Він спеціально прилітає на Jazz Weekend в Київ для спільного виступу з українським саксофоністом Андрієм Чмутом. Такий виступ є сміливою заявкою на входження українського музиканта в великий джазовий клуб під патронатом Боба Джеймса, з ім'ям якого на афішах всіх континентів стояли найвизначніші імена в історії джазової музики.

Коли: 21-23 та 29 листопада
Де: м Київ, вул. Кирилівська 134 (Freedom Hall)
Вартість: від 390 - 2500 грн