26 вересня в українських кінотеатрах стартує Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів 2019 – єдиний глобальний інтерактивний кінофестиваль у світі. Українці вже в тринадцятий раз приєднаються до глядачів в усьому світі та візьмуть участь у виборі фільму-переможця.

Десять найкращих робіт обрано серед 1250 заявок з 70 країн світу. Цьогорічна добірка охоплює розмаїття жанрів – чуттєві драми, захопливий саспенс та кумедні комедії, а також кілька сай-фай стрічок та навіть одну роботу про теніс. Серед фіналістів цього року – рекордних п'ять фільмів від жінок-режисерів, в тому числі й робота «Уроки водіння» від іранської режисерки Марзіє Ріахі.

0

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

За традицією, до числа фіналістів увійшли фільми, які вже зарекомендували себе на престижних міжнародних кінофестивалях. Французька стрічка «Футбольний клуб Нефти» про Туніс була показана на міжнародному кінофестивалі у Клермон-Феррані, де змагалась за Гран-прі та здобула премію глядацьких симпатій. Американський фільм «Уламки» здобув спеціальну згадку журі у міжнародній конкурсній програмі цього ж фестивалю.

Цього року лідером за кількістю фільмів-фіналістів стала Велика Британія з 3 роботами. Серед британських стрічок – найбільш зіркова робота цьогорічного фестивалю, фільм «Час розлуки» із Тімоті Споллом, відомим глядачам за роллю Пітера Петтігрю у серії фільмів про Гаррі Поттера. Стрічка «Сильвія» була відзначена на батьківщині премією London Independent Film Awards за найкращий фільм; суто британська комедія «Сімейний роман» розповість про наслідки бурхливої ночі.

Крім того, до програми увійшли фільми «Малу» (Німеччина), «Матч» (Фінляндія), «Чайові» (Канада) та «На краю світу» (США). Усі роботи-фіналісти Манхеттенського кінофестивалю короткометражних фільмів автоматично кваліфікуються для номінації на премію «Оскар».

Цієї осені щорічний Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів проходить 22-й раз – і об'єднує 100,000 поціновувачів короткого метра на більш ніж 400 локаціях на 6 континентах. Стати членом міжнародного журі та взяти участь у виборі найкращої короткометражки року може будь-хто – достатньо заповнити бюлетень для голосування після сеансу.

В Україні організатором Манхеттенського фестивалю короткометражних фільмів виступає компанія «Артхаус Трафік» за традиційної підтримки торгової марки Stella Artois. Фестиваль проходить у кінотеатрах країни з 26 вересня по 6 жовтня. Фільми демонструються в українській озвучці. У день старту, 26 вересня, у столичному кінотеатрі «Сінема Сіті» (ТРЦ Ocean Plaza) відбудеться прем'єрний показ.