Питання енергетичної ефективності в Україні стає все більш актуальним. Якщо раніше теплі вікна в Києві обирали тільки мешканці приватного сектора та власники заміських об'єктів нерухомості, то сьогодні аналогічні віконні конструкції нерідко цікавлять і господарів квартир у багатоповерхових будинках.

По-перше, стає більше об'єктів з автономними системами опалення. По-друге, нерідко є можливість встановлення індивідуальні прилади обліку тепла. І в цих випадках пластикові вікна можуть допомогти знизити експлуатаційні витрати, тим самим частково або повністю себе окупити.

Які вікна в Києві є енергозберігаючими?

За статистикою, до 40% втрат тепла в житлових об'єктах відбувається через вікна. Значить, щоб витрачати менше на обігрів взимку і охолодження влітку, потрібно грамотно вибрати вікна в Києві й області.

На теплоізоляційні властивості металопластикових віконних конструкцій найбільшою мірою впливають склопакети та профіль. Якщо стоїть завдання економії на енергоресурсах, то потрібно вибирати такі комплектуючі:

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення
Показати ще
  • енергозберігаючі склопакети. До них належать 2-камерні рішення з мінімум одним склом зі спеціальним напиленням іонами срібла. Воно дозволяє знизити втрати тепла на 80%. В результаті взимку можна скоротити витрати електроенергії або газу (на обігрів), а влітку – електрики (на кондиціонування). Вітається заповнення камер інертним газом (наприклад, аргоном). Його більш щільна структура ще більше підвищує ізоляційні властивості;
  • сучасні «теплі» профілі. Теплоізоляція також залежить і від профільної системи, на яку припадає близько 20% площі пластикового вікна. Теплішими є рішення з багатокамерною структурою. Мінімально необхідне число камер дорівнює п'яти, але для підвищення енергоефективності можна обрати моделі на 6 або навіть 7 камер. Подібні рішення вже не є рідкістю на нашому віконному ринку.

Роль монтажу

Не можна недооцінювати і важливість професійної установки пластикових вікон. Від неї прямо залежать теплоізоляційні властивості. Додатково вкрай важливо виконати обробку укосів, захистивши належним чином монтажні шви. Ці роботи дозволять скоротити втрати тепла ще на 5-15%.

Ціна теплого скління та період окупності

Потрібно розуміти, що вартість пластикового вікна в Києві з високими теплоізоляційними показниками буде вищою, ніж бюджетного аналога. Але і різницю в цінах, і всі витрати на скління можна нівелювати під час подальшої експлуатації. Так, в заміських об'єктах після установки теплих пластикових вікон витрати на опалення та кондиціонування скорочуються на 40% в рік.

Уникнути переплат при виборі подібних конструкцій зазвичай допомагає калькулятор вікон. Є й інші способи економії. До них належить кредит на вікна та різні варіанти розстрочки, участь в програмах компенсації тощо.