З 22 листопада 2021 року розпочнеться Чорна п'ятниця – час, коли написи на цінниках реально вражають. Але щоб не проґавити вигідну акцію, слід уже зараз визначитися з підходящою моделлю, адже кількість товарів обмежена, а охочі урвати круту пропозицію є завжди. У статті ви знайдете рекомендації, які допоможуть підібрати принтер для дому або офісу.

Лазерний або струменевий принтер

Існує два типи пристроїв для друку: струменеві та лазерні. Перші найчастіше використовуються у домашніх умовах. Вартість моделей - доступна вартість. Навіть кольорові принтери коштують недорого. До мінусів відносять низьку продуктивність та високу собівартість друку. Також такі принтери потребують регулярної дозаправки, але встановлення СНПЧ дозволяє полегшити обслуговування пристрою.

Якщо друк потрібно багато та часто, зверніть увагу на лазерні моделі. Пристрої відрізняються простотою експлуатації та великим ресурсом. Заміна тонера обійдеться значно дешевше за чорнило. Серед плюсів також вирізняють високу продуктивність. Найчастіше моделі беруть для офісів та точок друку.

Кольоровий друк чи монохром

Монохромні принтери – це пристрої, що підтримують лише чорно-білий друк із відтінками сірого. Такі пристрої призначені для текстів, таблиць та графічних даних, для яких не потрібна яскрава візуалізація. Головний плюс – доступна ціна побутової техніки, а також простота обслуговування. Кольорові принтери призначені для буклетів, фотографій, обкладинок та ін. Вибирайте пристрій під конкретні потреби. Принтери, які добре справляються з печаткою доповідей на сотні сторінок, погано підходять для створення буклетів і навпаки.

Допустимий формат паперу

Найбільш поширений формат - А4. Його підтримують усі пристрої. При цьому іноді виникає необхідність друку на конвертах, банерах, плакатах та ін. Для таких ситуацій потрібні спеціальні принтери. Також є мультиформатні моделі, здатні друкувати на різних носіях.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Інші критерії вибору

При покупці принтера також відштовхуйтеся від:

  • наявності кардридера - завдяки спеціальному роз'єму друкувати можна буде навіть без підключення пристрою до ПК або ноутбука;
  • додаткових інтерфейсів - підтримка Ethernet і Wi-Fi відкриває доступ до принтера одночасно кільком користувачам, що важливо при облаштуванні офісу;
  • можливості дуплексного друку - опція дозволяє наносити зображення на обидві сторони аркуша, що прискорює процес.

Також зверніть увагу на дизайн пристрою. Сучасні виробники пропонують великий вибір техніки для друку, тому підібрати модель, яка впишеться в навколишній інтер'єр, не важко.

А щоб не пропустити знижки на популярні товари, переходьте на Comfy.ua - на сайті інтернет-магазину представлений широкий асортимент побутової техніки.