Основні вигоди, які дає відкриття компанії в ОАЕ — пільгове оподаткування, налагоджені міжнародні партнерські мережі, технологічне середовище, цифровізація послуг, пов'язаних із реєстрацією та управлінням бізнесом.

У статті наведено основні правові вимоги для реєстрації бізнесу в ОАЕ.

Переваги відкриття бізнесу в ОАЕ

ОАЕ – ключовий світовий бізнес-вузол, який залучає підприємців стратегічним розташуванням, економічною стабільністю, передовою інфраструктурою та вигідними податковими умовами.

Емірати залучають як амбітних стартаперів, так і великі компанії, з-поміж яких Microsoft, HP, Oracle. Іноземці, які хочуть відкрити фірму в ОАЕ, отримуватимуть можливість 100% іноземного володіння у вільних економічних зонах і на материку (з деякими винятками).

Популярні новини зараз
Ньютон ще у 18 столітті передбачив точний рік кінця світу – залишилось обмаль часу Почнуть мобілізувати з 1 жовтня: кого чекає повістка та ВЛК Штрафи від ТЦК стануть масовими: скільки чоловіків опиняться в зоні ризику Виплати у жовтні: пенсіонерів засмутили оголошенням
Показати ще

Відкрити компанію в ОАЕ: що для цього потрібно?

Іноземні компанії та бізнесмени можуть створити компанію в ОАЕ декількома способами:

  1. Відкрити компанію на материку в будь-якому еміраті та працювати в ОАЕ і за їх межами.
  2. Створити компанію у вільній зоні ОАЕ, скориставшись повним правом власності та звільненням від податків, при цьому діяльність дозволено вести лише в межах вільних зон або за межами країни.
  3. Заснувати офшорну компанію в ОАЕ у RAK або JAFZA для міжнародних операцій.

Реєстрація Ltd в ОАЕ – оптимальний варіант для бізнесу на материку. Компанія може мати від 2 до 50 засновників, які не несуть особистої відповідальності за її борги понад суму своїх інвестицій. Управління здійснюється одним чи декількома директорами, а вимоги до мінімального капіталу відсутні.

Етапи реєстрації компанії в ОАЕ:

  1. Визначення місця реєстрації та виду компанії.
  2. Створення бізнес-плану.
  3. Резервування назви.
  4. Підписання договору з місцевим партнером (за потреби).
  5. Внесення реєстраційного платежу.
  6. Передача документів до реєструвального органу.

Обов'язковими післяреєстраційними кроками є отримання ліцензії на діяльність і відкриття рахунку в банку ОАЕ. До популярних банків в ОАЕ відносяться Emirates NBD, HSBC, Standard Chartered, Dubai Islamic Bank та First Abu Dhabi Bank. Наша команда може детально проінформувати про всі доступні форми для ведення бізнесу в ОАЕ та надати грамотний супровід у процесі реєстрації компанії в ОАЕ.

Нові правила корпоративного оподаткування в ОАЕ

З 1 червня 2023 року в Еміратах набули чинності нові податкові правила. Корпоративний податок на прибуток встановлений на рівні 9% для компаній з оподатковуваним прибутком понад 375 000 дирхамів (приблизно 102 000 доларів США). Для прибуткових компаній із доходом нижче цього порога податок не стягується. Цей податок застосовується до прибутку всіх підприємств, зареєстрованих в ОАЕ.

Які напрями бізнесу в ОАЕ вигідні?

Відкриття бізнесу в ОАЕ може бути дуже вигідним з огляду на прогресивне бізнес-середовище та податкові пільги. Декілька ідей для бізнесу, які можуть бути актуальними:

  • Туризм.
  • Електронна комерція.
  • Фінансові послуги.
  • Технологічні стартапи.
  • Освітні послуги.
  • Управління нерухомістю.
  • Консалтингові послуги.

Якщо ви хочете зареєструвати компанію в ОАЕ як нерезидент або придбати готову компанію в ОАЕ, ми можемо допомогти вам розібратися з правовими аспектами процесу, забезпечивши комплексний супровід вашого бізнесу в ОАЕ.