У київському зоопарку у шотландської високогірної корови народилося теля.

Про це в Facebook написав біолог-методист зоопарку Сергій Григор'єв і опублікував відповідне фото.

Теленок шотландской высокогорной коровы) 04.10.2016 г. Киевский зоопарк.

Posted by Serhii Hryhoriev on Tuesday, 4 October 2016

Ці корови відрізняються незвичайною зовнішністю. Тварина покрита густою, довгою і щільною двошаровою шерстю. Зверху грубий і щільний зовнішній шар волосся, а внизу - м'який і теплий підшерсток.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Очі корови заховані за густим чубом, який створює перешкоду вітру, дощу і снігу. А ще, чуб приховує очі від комах, які можуть занести інфекцію.

Зовнішній вигляд тварини відповідає клімату місцевості, де вона вперше з'явилося на світ.

Родина Хайленда (шотландської високогірної корови) – Північно-Шотландське нагір'я. Паралельно поголів'я розводили на Зовнішніх Гебридських островах.

Обидва ці місця мають суворий клімат. Тут рідко визирає сонце, небо майже постійно приховано хмарами, і панують атлантичні циклони. Низькі температури, сильні вітри і часті рясні опади вимагають від тварин витривалості. Саме цією якістю і наділена шотландська високогірна порода корів.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", Google подбав про особисте життя корів.