Сомалійські пірати вперше з 2012 року захопили вантажне судно біля Африканського рогу. Відомо, що корабель плив під прапором Шрі-Ланки.

За інформацією BBC, про інцидент повідомила влада однією з провінцій Сомалі. Відомо, що близько 20 піратів скоїли напад ще у понеділок. Джерело також повідомляє, що захоплений корабель прямував до берегів.

Представники організації Oceans Beyond Piracy розповіли про отримання повідомлення від екіпажу судна про те, що їх переслідували два човни. Пізніше зв'язок з кораблем втратили. Флот Євросоюзу направив для розвідки літак до Африканського Рогу.

Пік активності сомалійських піратів припадав на 2000-2010 роки. Після активізації світових країн, випадків нападів піратів стало значно менше, а за останні п'ять років сомалійці взагалі жодного разу не захоплювали судна.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у сомалійській столиці Могадішо стався теракт, внаслідок чого загинули щонайменше 39 осіб.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку
Показати ще