У космос відправили незвичайного астронавта. Студенти Королівської школи у Британії відправили плюшевого ведмедя Роффа подорожувати на кулі, наповненій гелієм.

Про це повідомляє Рoliteka.

Іграшка піднялась на висоту 30 кілометрів та стрімко повернулась на землю, оскільки повітряна кулька не витримала тиску стратосфери та луснула.



Над проектом Cosmic Dust ("Космічний пил")працювали ще з січня 2017 року. У травні ведмедика підняли у повітря. До кульки прикріпили камеру, яка зняла всю подорож Роффа. До об’єктиву потрапили чудові краєвиди. З висоти пташиного польоту можна роздивитися річку Темзу та частину Північного моря, а також острів Уайт і протоку Ла-Манш.

Роффа приземлився 17 червня у районі містечка Хадлоу у графстві Кент, що на півдні країни.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Дивний літаючий об’єкт побачила пара, яка відпочивала у своєму дворі. Люди підібрали ведмедя та знайшли записку з контактами студентів, яким і повідомили про знахідку.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", SpaceX запустила на орбіту дві ракети Falcon 9 у межах двох діб.