Дослідники з Массачусетського інституту технологій розробили комп'ютерну систему під назвою DeepFaceLIFT. Система вміє визначати інтенсивність болю за виразом обличчя людини. "Родзинкою" системи полягає в тому, що крім зображення система покладається на вік, колір шкіри, та стать людини.

Визначення болю може бути складним для лікарів, оскільки біль - суб'єктивне відчуття, сприйняття якого індивідуально. Також в деяких випадках пацієнт може бути зацікавлений в тому, щоб імітувати біль, що може заважати медичним працівникам у лікуванні. З-за цього в останні роки з'являються різні комп'ютерні системи для цієї задачі.

Дослідники з MIT вирішили на відміну від аналогічних розробок враховувати не тільки зображення обличчя пацієнта, але і ряд допоміжних даних, таких як вік, стать і колір шкіри. Сама система являє собою двохстадійний учень алгоритм, в якій первинну обробку виконує повнозв'язна нейромережа, а її вихідні дані обробляються за допомогою регресії на основі гауссівських процесів.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що знайдений ще один мінус куріння.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще