Дослідники з Единбурзького університету розробили прототип камери, здатної "бачити наскрізь", уникаючи рентгенівських променів. Пристрій нагоді при ендоскопічних дослідженнях.

Ендоскопи - оптичні прилади, які вводяться в організм пацієнта через отвори, такі як ніс і рот. Багато огляди з допомогою ендоскопа проводять під рентгенівським контролем, однак ціна технології дуже висока.

Нова розробка, за словами вчених, дозволить відмовитися від використання рентгенівських променів. Оскільки сучасні ендоскопи оснащені джерелом світла для додаткового освітлення під час операцій, нова камера вловлює фотони цього джерела. Таким чином, при ендоскопії можна уникнути рентгенівського впливу на людський організм.

Творці відчували прототип, розмістивши джерела світла всередині ощипанной тушки курки і легкого вівці, яких вдалося вловити сигнал фотонів з допомогою розробки.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що знайдені витоки шлюбної еміграції.