Компанія Western Digital представила новий спосіб створення цифрової пам'яті, і стверджує, що до 2025 року створить жорсткий диск об'ємом в 40 Тб.

За допомогою нової технології, яка створює мікрохвильове поле у накопичувачі, у творців жорстких дисків з'явиться можливість записувати дані з надвисокою щільністю, не жертвуючи надійністю зберігання.

"Завдяки новій технології, ціна за терабайт пам'яті на ринку буде оцінюватися в один долар", - повідомив віце-президент компанії.

Технологія запису під назву MAMR дозволить жорстким магнітним дискам (HDD) залишитися на ринку нарівні з твердотільними накопичувачами (SSD) як мінімум до 2030 року, не втрачаючи надійності й міцності самих накопичувачів.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

Варто відзначити, що HDD вже втрачають свою популярність, оскільки рухомі деталі у цьому типі дисків зношуються набагато швидше "начинки" SDD.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що Сінгапур позбавить метро від черг.