Міжнародна команда вчених, яка провела клінічні випробування психоделіка в якості лікування тяжкої форми депресії. Дослідники застосували психоделік в процесі лікування пацієнтів з депресією для аналізу еффекту. Раніше експерти довели, що псилоцибін успішно допомагає вилікуватися від алкогольної та нікотинової залежності.

Завдяки псилоцибіну, який знаходиться в деяких видах грибів, вчені помітили, що через день після прийому препарату рівень депресії у випробовуваних значно знизився.

Таким чином, вчені показали, що прийом психоделіків може мати сприятливі ефекти при лікуванні депресивних станів, однак ефективність використання псилоцибіна в якості заміни відомим антидепресантів необхідно перевіряти в клінічних умовах, оскільки ця речовина може вплинути на організм людини по-різному.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що гени стануть джерелом доходів для кожного.