Створений за участю німецького концерну стартап Fluence буде працювати в 160 країнах, а свій найбільший проект почне будувати в Каліфорнії. Очікується, що він поб'є австралійський рекорд Tesla.

Американська енергетична компанія AES і німецький промисловий гігант Siemens об'єднали зусилля, щоб створити стартап Fluence Energy. Він складе конкуренцію Tesla на швидко зростаючому і перспективному ринку систем зберігання енергії. Fluence стане постачальником для самого великого у світі літій-іонного сховища енергії. Компанія отримала всі дозволи і ліцензії, необхідні для запуску масштабного проекту.

"Ми віримо, що системи зберігання енергії допоможуть істотно знизити витрати на використання поновлюваних джерел, будуть сприяти розвитку технологій і створення „чистого“ майбутнього для нашої планети. Разом з Siemens і AES ми зможемо вплинути на весь енергетичний сектор, привносячи нові можливості, забезпечивши глобальний охоплення і задіявши досвід, який дозволить нашим клієнтам відчути всі переваги зберігання енергії", - заявив глава Fluence Стівен Кафлін.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Fluence буде використовувати перевірені, промислові технологічні платформи, оптимізовані для різних потреб клієнтів, включаючи розподіл електроенергії, інтеграцію з відновлюваними джерелами та іншими енергоресурсами. Компанія буде надавати повний спектр послуг і гарантій, починаючи з комерційною аналітики на ранніх стадіях і закінчуючи обслуговуванням та експлуатацією об'єктів. Fluence буде поставляти платформи Advancion і Siestorage для зберігання енергії, а послуги стартапу будуть доступні в 160 країнах.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що акумулятор зарядиться за 5 секунд.