Криптовалюта Dogecoin була придумана в грудні 2013 року програмістом з Портленда Біллі Маркусом і маркетологом з Сіднея Джексоном Палмером — вони надихнулися відомим інтернет-мемом Doge про собаку породи сіба-іну.

Догкоин швидко став популярним, особливо серед користувачів сервісу Reddit — завдяки вірусного назві, низькій ціні і простоті використання.

На сайті "крипти" буквально в два кліка можна скачати необхідне програмне забезпечення, щоб завести онлайн-гаманець і почати обмінюватися догкоинами і ними оплачувати різні послуги.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

На Reddit існує спеціальне тематичне співтовариство, де збирається інформація про транзакції в цій валюті, а також організовуються збори коштів на благодійність. Наприклад, в січні 2014 року любителі догкоинов профінансували поїздку на Олімпіаду в Сочі збірної Ямайки з бобслею і індійського саночника Шиви Кешавана. У березні того ж року були зібрані 67,8 мільйона догкоинов (55 тисяч доларів за тодішнім курсом) на участь американця Джоша Вайза в гонках NASCAR.

Догкоин - вигаданий жарт аналог биткоина - на початку січня 2018 року досяг ринкової капіталізації в два мільярди доларів. Однак його творець Джексон Палмер не вважає цю ситуацію нормальною. Він заявляє, що, коли розмови про криптовалютах починають вести навіть таксисти, індустрія входить в "період спекулятивної криптомании".

Крім того, благодійники зібрали 40 мільйонів догкоинов (30 тисяч доларів) для організації "Charity: Water", яка займається забезпеченням питною водою жителів країн, що розвиваються. На зібрані кошти було збудовано колодязь в басейні кенійської річки Тана. Користувачі Reddit активно допомагають один одному. Коли відразу після запуску у 2014-м платформа Dogewallet зазнала хакерської атаки, учасники спільноти донатами відшкодували всі вкрадені з гаманців кошти.

Раніше портал "Знай.uа" повідомив, що Telegram потіснить Mastercard.