Протягом тривалого часу вважалося, що сама думка є ідеальним явищем, яке має в своїй основі певний фізіологічний фундамент. Останні дослідження американських вчених дозволили виявити і задокументувати цю базу. Як передає сайт korrespondent.net, на відео зображується траєкторія руху думки в людському мозку. Для учасників експерименту просили думати про слово "важливий".

Візуалізувати розумовий процес змогли фахівці з Каліфорнійського університету Берклі. Вони показали два відеоролики, що демонструють роботу мозку. Вчені з Каліфорнійського університету Берклі змогли візуалізувати процес "руху" думки через мозок. Відповідне відео було опубліковано на YouTube. Ролик був створений після проведення вченими експериментів. В них взяли участь 16 пацієнтів з епілепсією, мозок яких потрібно було ретельно вивчити для визначення джерела нападів.

Фахівці прикріпили сотні електродів безпосередньо до поверхні мозку в ході процедури, після чого запропонували учасникам виконати різного роду завдання. Відео демонструє процес в мозку, яким супроводжувалося завдання "почути і повторити" слово. Зокрема, учасникам потрібно було повторити слово "важливий". На відео продемонстрована робота префронтальної кори в ході обробки слова. Інший відеоролик демонструє виконання мозком більш складного завдання - пошуку антоніма до почутого слова.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв про таблетку, яка зробить вас генієм

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще