Сьогодні, 19 лютого, Національна гвардія без пояснення причин зняла охорону з Шевченківського райсуду Києва.

Про це йдеться у зверненні суду до Вищої ради правосуддя, яке сьогодні зачитали на екстреному засіданні ВСП, передає 112.ua.

"19 лютого 2018 року вранці, приблизно о 9:30, бійці Національної гвардії України, які здійснюють охорону, покинули приміщення Шевченківського районного суду міста Києва без повідомлення причин такого вчинку", – сказано в повідомленні.

Також у листі робиться акцент на те, що в Шевченківському райсуді неодноразово виникали ситуації, які мали всі ознаки небезпеки для життя і здоров'я працівників суду, учасників судового засідання і суттєво порушували громадський порядок, перешкоджали проведенню судових засідань або зривали їх.

Крім того, неодноразово в результаті таких подій було пошкоджено майно суду. У суді розглядається ряд резонансних справ, що також підвищує рівень небезпеки для працівників суду і осіб, які перебувають у його приміщенні.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Суд просить ВСП розглянути відповідний лист і як можна швидше прийняти відповідні заходи. ВСП пішов у дорадчу кімнату.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що в Київському районному суді Харкова відбулося перше засідання по справі смертельного ДТП, в якому фігурують Олена Зайцева і Геннадій Дронов.