У Києві через проведення культурно-масових заходів ряд вулиць у центрі міста перекриють для руху транспорту.

Про це повідомили представники Київської міської державної адміністрації.

Зокрема, 8 березня буде перекритий для руху транспорту Хрещатик (від вул. Богдана Хмельницького до вул. Прорізної) з 08:00 до 20:00. Там до Міжнародного жіночого дня проводитимуть "Велике жіноче ралі".

9 березня відбудуться святкові урочистості біля пам'ятника письменнику Тарасу Шевченку з нагоди 204-ї річниці від дня його народження. Буде обмежено рух транспорту і тимчасово не зупинятиметься на зупинках наземний громадський транспорт. Зокрема, з 07:00 і до завершення заходів будуть скасовані зупинки:

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

- тролейбусних маршрутів №№ 5, 8, 9, 17 - зупинка "Ст. М." Університет "на вул. Володимирській;

- автобусних маршрутів №24, №114, №118 і тролейбусних №№ 5, 8, 9, 17 - зупинка "Вул. Володимирська" на бульварі Т. Шевченка в обох напрямках;

- автобусних маршрутів №24, №114, №118 - зупинка "Б-р Т. Шевченка" в напрямку залізничного вокзалу.

Рух транспорту 9 березня обмежать на наступних ділянках: на вул. Володимирській (від вул. Льва Толстого до бульвару Т. Шевченка) бульварі Т. Шевченка (від вул. Володимирської до вул. Пушкінської), вул. Терещенківській (від вул. Л. Толстого до вул. Б. Хмельницького).

Нагадаємо, з нагоди святкування Великого Кобзаря столичний метрополітен влаштовує акцію. Всі, хто продекламують працівникам підземки вірш Тараса Шевченка, 9 березня, зможуть проїхатись у транспорті безкоштовно. Така можливість у киян та гостей міста буде на станціях Тараса Шеавченка та Майдан Незалежності.

Які дороги потребуть капремонту

Як повідомляв портал "Знай.ua", київські маршрутки перевірили на безпеку. Як виявилося, зі 103 перевірених маршрутів на 93 знайшли порушення та виписали штраф. Загальна сума, яку стягнуть з перевізників склала 34 тисяч 560 гривень.

Департамент транспортної інфраструктури КМДА розірвав договір з обслуговуючою компанією та закрив маршрут №416. Цей маршрут був одним з найдовших у столиці. Маршрутка рухалась від м. Теремки до Троєщини.