Із початком посту в Україні подорожчають одразу кілька груп продовольчих товарів.

Про це йдеться у сюжеті каналу "Україна".

У торгових мережах найближчим часом знизиться хіба що вартість буряка, картоплі та моркви, а на морепродуктах доведеться заощадити.

Покупці вже знайшли більш дешеву альтернативу дорогій рибі – купують частіше всього оселедець, який у середньому коштує в межах 50 гривень. Ті, кому і такі витрати не по кишені, надають перевагу кільці – за одну консерву доведеться сплатити не більше 20 гривень.

У супермаркетах також знизився попит на скумбрію та хек, адже за 60 гривень можна придбати живу рибу замість мороженої на будь-якому ринку: тут за такі кошти пропонують карасів та коропів.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Стандартний борщовий набір також стане дещо дешевшим: картопля і капуста коштують менше на 1-2 гривні, а от гриби, які купують в якості "замінника м'яса" під час посту навпаки здорожчають на 4-5 гривень. Тепер менше ніж за 30 гривень шампіньйонів на полицях магазинів не знайти.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що експерт економічного ринку Олександр Охріменко заявив, що виробники змушені підвищувати вартість продуктів через нові податки та зміну валютного курсу.