Дворазовий олімпійський чемпіон і дев'ятиразовий чемпіон світу у складі збірної СРСР з хокею Володимир Петров помер на 70-му році життя, повідомляє Федерація хокею Росії. У ЦСКА і союзній збірної Петров довгий час виступав у знаменитої трійці з Борисом Михайловим і Валерієм Харламовим. Цю трійку досі називають найкращою в історії світового хокею.

За участю Володимира Петрова радянська хокейна команда здобула ряд тріумфальних перемог на міжнародних першостях. Петров, який грав на позиції центрального нападника, неодноразово ставав кращим бомбардиром. У чемпіонатах СРСР він виходив на майданчик 553 рази і закинув 370 шайб. Трійка Михайлов-Петров-Харламов грала в такому складі цілих 11 років, знавці хокею називали її найбільшою тренерської удачею Анатолія Тарасова. Сам Петров говорив про свого тренера: "Цей чоловік поставив наш хокей на ті рейки, якими він досі рухається вперед".

Після завершення ігрової кар'єри Володимир Петров довгий час займався тренерською роботою, а в 1992 році на два сезони очолив Федерацію хокею Росії. При ньому російська збірна виграла золото на чемпіонаті світу в 1993 році, після чого цей успіх не вдавалося повторити цілих 15 років.

Нагадаємо, раніше портал Знай.ua повідомляв, що Бьорндален став жертвою грабіжників.