У четвер вранці, 27 серпня, представники самопроголошеної Донецької народної республіки передали українській стороні 12 полонених українських військовослужбовців, передає Інтерфакс-Україна.

Варто відзначити, що між сторонами відбувся обмін за схемою 12 на 12.

Як повідомила представник України в гуманітарній підгрупі контактної групи по Донбасу Ірина Геращенко, з 12-ти звільнених українців один виявив бажання залишитися в підконтрольній "ДНР" Горлівці, оскільки там знаходиться його сім'я.

Таким чином, за фактом українська сторона забрала 11 військовополонених.

Читайте також: Під Маріуполем загинули п'ятеро військових ЗСУ - "Донбас"

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Президент України Петро Порошенко в Twitter підтвердив звільнення 12 українських полонених.

"Друзі, хороша новина - сьогодні з полону звільнені 12 наших хлопців! Вже скоро їх сім'ї зможуть обійняти Героїв", - зазначив Президент.

Нагадаємо, в середу ввечері, 26 серпня, відбувся обмін полоненими між українськими військовослужбовцями і так званими представниками самопроголошеної Донецької народної республіки.

Зокрема, окупованому Донецьку українські силовики передали 12 чоловік. Ті, у свою чергу, зобов'язалися передати українських полонених бійців в четвер.