Британські морські інженери розробили проект військового непомітного корабля, забезпеченого технологією стелс та здатного частково занурюватися під воду. Dreadnought 2050 буде пересуватися за допомогою електромоторів і повинен служити мобільним командним центром. Для роботи корабля достатньо екіпажу з 50 осіб. Зате на борту зможе розміщуватися безліч безпілотних апаратів, як підводних (в кормовій частині), так і повітряних (на палубі).

"Лінкору асистуватиме квадрокоптер, який літатиме над кораблем. І здатний забезпечувати оглядом на 360 градусів,він шукатиме ворожі судна. У командирській рубці розміщується голографічний командний дисплей, що дозволить стежити за діями на полі бою з різних ракурсів. Робототехніка дозволить управляти кораблем, що знаходиться на відстані, аби тримати людей від гріха подалі", - діляться секретами автори проекту, повідомляє "Новое время".

В арсенал HMS Dreadnought будуть входити не тільки безпілотні апарати, а й передове озброєння. Корабель буде оснащуватися надзвуковими ракетами і торпедами, здатними переслідувати судна, що рухаються на швидкості понад 300 вузлів (555 км/ч). Крім того, він буде оснащений електромагнітною лазерною гарматою, дальність ураження якої складе сотні миль.

Читайте також: Парк розваг відправить відвідувачів в космічну подорож (відео)

Також, на лінкорі буде висувна польотна палуба і ангар, який дозволить запуск безпілотних дронів. Причому, більшість з них буде недрукована у 3-D принтері прямо на борту. Реалізувати проект хочуть до 2050-го року, пише Popular Science.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще