Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 1-2 години
Порції: 4

Інгрідієнти:

25 г масла
1 велика цибуля, дрібно нарізана
2 ст. л. оливкової олії
500 г подрібненого ягняти
1 ст. л. борошна
2 лаврових листа
2 гілочки чебрецю
1 анчоус, дрібно нарізаний
400 г консервованих помідорів
2 ч. л. соус Вустершир
450 мл бульйону з курчати, яловичини або баранини
сіль і мелений чорний перець
Для пюре:
700 г картоплі
55 мл молока
75 г масла
1 яєчний жовток

Приготування:

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

1. У великій каструлі нагріваємо олію. Додаємо цибулю і варимо 5 хвилин.

2. Між тим, у великій сковороді нагріваємо трохи оливкової олії і обсмажуємо фарш, помішуючи. Поки м'ясо смажиться, розкладаємо шматки з задньою частиною ложки.

3. Розмішуємо цибулю, потім додаємо борошно і перемішуємо. Додаємо лавровий лист, чебрець і анчоуси і перемішуємо. Додаємо нарізані помідори, бульйон і соус Вустерширу.

4. Додаємо приготований фарш, а потім виливаємо суміш у порожню миску, зскрібаючи будь-які шматочки фаршу, що залишилися в каструлі. Виливаємо запас в каструлю, що містить суміш соусу. Доводимо суміш до кипіння, додавши дрібку солі і перцю і даємо їй варитися близько 45 хвилин, регулярно помішуючи.

5. Розігріваємо духовку до 200 градусів.

6. Для пюре кип'ятимо картоплю до готовності. Зливаємо, додаємо молоко, масло і яєчний жовток, потім перемішуємо до однорідності. Приправляємо сіллю і перцем.

7. Кладемо м'ясо в деко і розкладаємо суміш зверху, розгладжуємо шпателем. Поміщаємо блюдо в духовку і запікаємо до тих пір, поки поверхня не стане золотисто-коричневою.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт свіжого м'ятного соусу.