Час підготовки: менше 30 хвилин
Час приготування: 2 години
Порції: 4

Інгрідієнти:

2 ст. л. соняшникової олії
1 маленький кабачок з горіхами
2 цибулини, тонко нарізані
3 моркви
2 пастернака
2 ст. л. борошна
400 г в'ялених помідорів
2 ст. л. томатного пюре
½ ч. л. сушених пластівців чилі (за бажанням)
3 ст. л. песто (за бажанням)
350 мл гарячого овочевого бульйону (виготовлений з 1 кубика)
100 г листя шпинату (за бажанням)
сіль і мелений чорний перець
Для пельменів:
200г борошна
75 г вегетаріанського салату
125 мл холодної води
сіль і мелений чорний перець

Приготування:

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

1. Нагріваємо олію у великій, антипригарній сковороді на середньому вогні. Додаємо овочі, і обсмажуємо протягом 4-5 хвилин, регулярно помішуючи, до тих пір, поки вони не будуть злегка обсмажені. Приправляємо сіллю і перцем.

2. Переносимо овочі на повільний вогонь, посипаємо борошном і добре перемішуємо. Додаємо нарізані помідори, томатне пюре, пластівці чилі і песто і знову помішуємо. Наливаємо бульйон і перемішуємо. Накриваємо кришкою і варимо на високому вогні протягом 4 годин.

3. Поміщаємо борошно у велику миску і приправляємо сіллю і перцем.

4. Грубо натираємо одну чверть замороженого масла в борошно.

5. Перемішуємо в досить холодній воді, щоб суміш змішувалася як м'яке тісто. Поділяємо на 12 однакових по розмірі фігур і прокатуємо кожну кулю.

6. Знімаємо кришку з плити, перемішуємо в шпинат, потім акуратно распологаем пельмені зверху. Продовжуємо готувати на високому вогні ще 25-30 хвилин, або поки пельмені не надуваються.

7. Покласти овочі на сервірувальну тарілку з пельменями зверху.

На порталі "Знай.uа" ви також можете знайти рецепт оселедця в вівсянці з картопляним салатом.