Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

100 мл червоного вина
100 мл просекко
75 г золотого цукру
1 паличка кориці
1 гілочка чебрецю
2 ванільних стручка
600 г вишні
Для карамелізованого мигдалю:
50 г золотого цукру
75 г смаженого мигдалю
Для збитого маскарпоне:
100 мл подвійних вершків
100 г маскарпоне
2 ст. л. цукрової пудри

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Приготування:

1. Кладемо вино, просекко, цукор, корицю, чебрець і ванільні стручки з насінням в каструлю. Доводимо до кипіння, потім додаємо вишню. Кип'ятимо протягом 3 хвилин, потім видаляємо з вогню і залишаємо охолонути.

2. Щоб зробити карамелізовані горіхи, додаємо цукор і 25 мл води в каструлю. Нагріваємо обережно, не помішуючи, поки цукор не розтане, а потім продовжуємо готувати, поки не отримаємо золоту карамель. Додаємо горіхи в каструлю, перемішуємо, поки вони не будуть покриті карамеллю, потім викладаємо на лист пергаменту для випічки і залишаємо охолонути. Після цього ламаємо карамель на шматочки.

3. Поки вишня, мигдаль охолоджуються, збиваємо вершки, сир і цукрову глазур в чаші. Коли суп охолоне, видаляємо ванільні стручки, паличку з корицею і гілочку чебрецю, потім переливаємо в десертні чаші. Верх прикрашаємо великою ложкою маскарпоне і карамелізованими горіхами.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт бургерів з лососем і хріном.