Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порції: 8

Інгредієнти:

200 г борошна

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

100 г вершкового масла

5 ст. л. води

2 груші

15 мл лимонного соку

100 г меду

2 яйця

кориця за смаком

молодий мигдаль за смаком

гвоздика за смаком

Приготування:

1. Робимо листкове рубане тісто. На дошці ножем ріжемо холодне масло на дрібні кубики. Робимо колодязь і заливаємо туди крижану воду і швидко замішуємо тісто. На присипаній борошном поверхні розкачуємо тісто. Укладаємо у форму і ставимо на 15 хвилин у морозильник.

2. Груші нарізаємо тонкими шматочками. Охолоджене тісто виймаємо, робимо багато проколів виделкою, викладаємо фрукти. Відправляємо на 20 хвилин в попередньо розігріту до 200 градусів духовку.

3. Для соусу розбиваємо 2 яйця, додаємо сік половини лимона, 2 ст. л. борошна, 1 ч. л. кориці, гвоздику і добре перемішуємо. Додаємо мед і, помішуючи доводимо до однорідності.

4. Через 20 хвилин дістаємо з духовки і заливаємо груші соусом. Зверху присипаємо меленими горіхами. Готуємо 40 хвилин в духовці, розігрітій до 160 градусів.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт сочевиці з морквою і картоплею в сметані.