Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

25 г сушених білих грибів

3 курячі грудки на кістки

1 головка цибулі

1 стебло селери

1 морквина

1 лавровий лист 

6 шт. чорного перцю горошком

2 стебла чебрецю

100 мл вершкового масла

200 мл вершків

20 г зелені

400 г цибулі-шалот

½ ст. л. цукру

сіль і перець за смаком

Приготування:

1. Гриби ламаємо на шматочки і замочуємо в холодній воді на 40 хвилин.

2. Кип'ятимо в 5-ти літровій каструлі 2 л води разом з селерою, цибулею, морквою, горошком чорного перцю, лавровим листом і чебрецем. Варимо в цьому бульйоні грудки протягом 20 хвилин. Бульйон проціджуємо. Зливаємо воду з грибів, кладемо гриби в бульйон і варимо на повільному вогні 30 хвилин. Потім додаємо вершки і варимо до загустіння, солимо і перчимо.

3. У сотейнику паралельно заливаємо цибулю-шалот склянкою води, додаємо цукор, щіпку солі і перцю і 50 г вершкового масла. Ставимо на повільний вогонь і варимо, поки рідина не випарується.

4. Тим часом ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів курячі грудки на 30 хвилин, змастити їх вершковим маслом, посоливши і поперчив.

5. Подаємо курку з цибулею і грибним соусом, посипавши зеленню.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт соковитого м'яса з ананасами.