Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 3 години

Порції: 4

Інгредієнти:

1 склянка круглого рису

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

400 г яловичини

1 солодкий перець

300 г шинки

3 яйця

100 мл соєвого соусу

¼ ч. л. меленого червоного перцю

2 головки цибулі

2 огірка

Приготування:

1. Рис промиваємо кілька разів теплою водою, поки вода не буде абсолютно прозорою. Висипаємо в каструлю, заливаємо водою, щоб рис був повністю покритий і залишаємо на 1,5-2 години. Зливаємо воду. Заливаємо рис 2 склянками свіжої води, ставимо на сильний вогонь і доводимо до кипіння. Трохи солимо, зменшуємо вогонь і варимо 15 хвилин.

2. Яйця переливаємо в миску, додаємо 2 ст. л. соєвого соусу. Збиваємо до стану однорідності.

3. Розігріваємо сковороду. Вливаємо в неї спочатку 1 ч. л. рослинної олії, а потім - 0,5 половини яєчної суміші. Через хвилину перевертаємо млинчик на іншу сторону і смажимо ще 1 хвилину. Перекладаємо млинець на тарілку.

4. Випікаємо тонкі млинчики з усієї яисной суміші. Даємо охолонути, а потім нарізаємо довгою соломкою.

5. Лук очищаємо і тонко нарізаємо півкільцями. Миємо перець розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину, м'якоть і нарізаємо тонкою соломкою. Миємо яловичину, обсушуємо серветками і нарізаємо довгими тонкими шматочками. У двох сковородах розігріваємо по 1 ст. л. рослинної олії. На одній сковороді обсмажуємо цибулю і солодкий перець близько 6 хвилин. На іншій - яловичину близько 9 хвилин.

6. Миємо огірок нарізаємо соломкою. Так само нарізаємо шинку. Викладаємо рис цибулю, перець і яловичину. Додаємо шинку і смужки омлету, перемішуємо. Вливаємо залишок соєвого соусу, приправляємо перцем. Перед подачею посипаємо огірком.

На порталі Знай.uа ви також можете знайти рецепт рису по-мексиканськи з квасолею.